Paris Hilton 22 év után fedte fel sötét titkát - Brutális, mit műveltek vele az iskolában

Paris Hilton dokumentumfilmjében árulta el élete legnagyobb titkát, az anyja sem tudott róla.

paris-hilton-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A 2000-es évek egyik legtöbbet fotózott és legtöbb alkalommal szerepeltetett híressége egyértelműen Paris Hilton volt, aki akkor vált világszerte ismertté, amikor Nicole Richie-vel szerepeltek a The Simple Life című reality műsorban. Számtalan botrányt okozott, ilyen volt a 2003-as szexvideója, amit a beleegyezése nélkül tettek fel az internetre, 2007-ben pedig még börtönbe is vonult pár hétre jogosítvány nélküli ittas vezetés miatt.

A világhírű hotellánc örökösnője ezekben az években folyamatosan középpontban volt, személyisége megosztotta az embereket, voltak, akik rajongtak érte, másoknak viszont felállt a szőr a hátukon, ha meglátták őt valahol. A sztár úgy érezte, sokan félreismerték akkoriban, emiatt is készült el a The Real Story of Paris Hilton: This is Paris dokumentumfilmje, amelyben kendőzetlen igazsággal árult el a múltjáról olyan dolgokat is, amelyekre senki nem számított.

Paris Hilton életének legsötétebb titka

A filmből kiderült, hogy Hilton maga találta ki azt a karaktert, akit mutatott a médiában, direkt eltorzította a hangját, megváltoztatta a mozgását, és folyamatosan arra törekedett, hogy azt mutassa a külvilágnak, neki mennyire boldog és tökéletes élete van. Ám a valóságban ez egyáltalán nem így van, bár az tény, hogy anyagilag nem panaszkodhat, jól működő vállalkozásai vannak, de ahogy a mondás is tartja, nem minden a pénz. 16 éves kora óta szörnyű álmatlansággal küzd egy visszatérő rémálom miatt, ami egy nagyon komoly traumából fakad. 

paris-hilton
Fotó: YouTube/Paris Hilton

Paris, amikor kamaszodni kezdett, lázadt a szülei ellen. Mindig is fiús lány volt, inkább húga, Nicky Hilton volt a csajosabb közülük. Édesanyja, Kathy arra törekedett, hogy Parisből is igazi nőt faragjon, a sztár a dokumentumfilmjében úgy fogalmazott, az anyja egy stepfordi feleséget akart belőle kreálni, ezzel viszont nem tudott azonosulni. Szigorú nevelést kapott, nem engedték meg neki a szülei, hogy sminkeljen vagy bulizzon, de ő fittyet hányt rájuk, vakmerően felfedezte a New York-i éjszakát. Viselkedéséből elegük lett a szülőknek, így a 16 éves Parist bentlakásos iskolába küldték, a Utahban található Provo Canyon School tanulója lett. Mint kiderült, ez az oktatási intézmény inkább egy börtönként működött.

Már az iskolába való utaztatása is különös körülmények között történt, ugyanis a tinédzser lányt az éj leple alatt vitték el New York-i otthonából az intézmény munkatársai, ő ezt úgy értelmezte akkor, hogy elrabolták, pont ez a negatív élmény okozza neki a mai napig a rémálmait. A szülei csendben nézték végig, ahogy a sikítozó lányukat elviszik. Húga, Nicky nem értette, mi történik nővérével, aggódott is érte, a szülők csak másnap közölték vele, hogy Parist Utah-ba küldték.

- Ez az iskola volt a legrosszabb, ahova valaha is jártam. Volt, hogy leültettek egy székre, és egész nap csak a falat bámultatták velem, közben rám ordítottak, vagy megütöttek. Úgy éreztem, sok ott dolgozó ember kínozta ott csak a gyerekeket, és megleste őket meztelenül. Mindenkinek gyógyszereket írtak fel, fogalmam sem volt arról, hogy pontosan mit vetettek be velem. Csak fáradtnak és zsibbadtnak éreztem tőlük magam - fedte fel Hilton a filmben. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Osztálytársai közül többeknél is látta, hogy megbolondultak, mások az öngyilkosságot választották, rettegett attól, hogy ő is erre a tragikus sorsra jut, ezért egyszer elhatározta, hogy nem veszi be a gyógyszereket, helyette egy zsebkendőbe köpködte ki a bogyókat, de sajnos lebukott, amiért durván meg is büntették. Levetkőztették teljesen meztelenre, majd húsz órára bezárták egy cellába.

Úgy éreztem, teljesen megőrülök ott!

- Csak fáztam és éheztem ott, egyedül voltam teljesen, nagyon féltem. A szüleim New Yorkban voltak, nem tudtak erről semmit, de annyira mérges és feldúlt voltam, hogy akkor csak gyűlölni tudtam őket.

11 hónapot töltött az intézményben, 22 évvel ezelőtt, 1998-ban került ki onnan. Elmondása szerint a céljai és álmai tartották benne a lelket, hogy ne adja fel. Miután visszatért New Yorkba, nem beszélt erről a szüleinek, édesanyjának is csak a dokumentumfilmben vallotta be ezt a történetet. Mint kiderült, az iskolában beléjük verték az ott dolgozók, hogy hiába mondják el otthon, mi folyik a négy fal között, úgyis elhitetik majd ők a szülőkkel, hogy a gyerek csak hazudik, kitaláció az egész. Emellett mindezt úgysem hinné el senki sem. Annyiszor elismételték ezeket a szavakat ott, hogy végül Paris csendben maradt. Miután édesanyja megtudta ezt a szörnyű titkát, teljesen ledöbbent, el is mondta lányának, ha akkor megtudták volna, mit művelnek vele a Provo Canyon Schoolban, egyből mentek volna érte.

A dokumentumfilmben régi osztálytársait is bemutatták, akik szintén hasonlóan rossz élményről számoltak be. Mindnyájan rengeteg lelki sérülést szereztek ott, amelynek hatásait sajnos a mai napig tapasztalják. Paris Hilton bevallotta, képtelen megbízni az emberekben, gyakran szorong és fél. Ez az iskola az oka annak is, hogy miután kijött onnan, egyetlen vágya volt, hogy szeressék, a szerelemért pedig mindent megtett volna, pont ezért engedte meg 2003-ban élete első párjának, hogy felvegye az együttlétüket, ami végül kikerült a netre. Több olyan párkapcsolatban is élt, amelyekben a férfiak ütötték-verték őt.

Drew Barrymore színésznő meghívta Hiltont a talkshow-jába, amelyben a dokumentumfilm volt a téma, Paris elárulta, eredetileg azt akarta, hogy megmutassa, mennyire sikeres üzletasszony, nem tervezte, hogy elmondja az alkotásban ezt a szomorú történetét, de a rendezővel annyira szoros barátságot kötöttek, hogy végül kibukott belőle. Először ki is akarta vágatni a készítőkkel az erre vonatkozó részeket, de végül rábeszélték, hogy ez ne így történjen.

- Bonyolult ügy volt ez számomra, mert sosem akartam erről nyilvánosan beszélni. Kínosnak gondoltam volna, ha mindenki megtudná. Most már tudom, nem szabad szégyenkeznem emiatt, azok szégyelljék magukat, akik a gyerekeket bántalmazzák - magyarázta Barrymore-nak.

Hozzátette, sokkal jobban érzi magát, édesanyjával szorosabb lett a kapcsolata, szerinte sokat segített, hogy elmondta neki élete legsúlyosabb történetét.

Hírességek, akik bántalmazó kapcsolatban éltek

Számos híresség vállalta fel az elmúlt években, hogy párjuk bántalmazta őket, amíg együtt voltak. Szerencsére mindnyájan sikeresen ki tudtak lépni ezekből a mérgező kapcsolatokból.

Ezt is szeretjük