10 évesen már Oscar-díj várományos volt a színésznő – Ők minden idők legfiatalabb jelöltjei
Olyan színészeket mutatunk, akik tizenévesen már Oscar-jelöltek voltak.

abigail-breslin
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hollywoodban minden évben az Oscar-díjátadó az egyik legrangosabb filmes esemény. Ekkor jutalmazzák az előző év legjobb színészeit és színésznőit. A gála történetében előfordult már olyan is, hogy gyerekszínészek alakítottak annyira maradandót, amelyek mellett az Amerikai Filmművészetek és Filmtudományok Akadémiája nem tudott elmenni jelölés nélkül.

Abigail Breslin  A család kicsi kincse című dráma pápaszemes Olive-ját játszotta annyira meggyőzően, hogy már kislányként felfigyelt rá a szakma. Mindössze tízéves volt, amikor jelölték, ezzel beírta magát minden idők legfiatalabb sztárjai közé, akik Oscar-jelöléssel büszkélkedhetnek.

Abigail Breslin 10 évesen Oscar-jelölt volt

Sok gyereksztárral ellentétben nem züllött el, folytatta színésznői pályáját. Rengeteg hollywoodi csillaggal dolgozott már együtt, Catherine Zeta-Jones-tól, Kate Hudson-ön át, egészen Sarah Jessica Parkerig.

A gyerekszínészi skatulyából sikeresen kitört, a 2013-as Augusztus Oklahomában című filmben is emlékezetes alakítást nyújtott. Jelenleg két filmet forgat, 2020 novemberében Matt Damon oldalán lesz majd látható a Stillwater című filmben. Másik új mozijáról pedig egyelőre annyit tudni, hogy a '90-es években játszódik majd.

Képeken összegyűjtöttük azokat a híres színészeket és színésznőket, akiket tizenévesen terjesztettek fel a díjra.

Ezt is szeretjük