A 34 éves Natascha Kampusch friss fotója: a 8 évig fogságban tartott lány így éli most az életét
Natascha Kampusch új könyvet adott ki idén novemberben.

natascha-kampusch-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Natascha Kampusch megrázó története 2006-ban járta körbe a világsajtót: még 1998-ban, tízévesen elrabolták, majd nyolc és fél évvel később sikeresen megszökött fogvatartójától, Wolfgang Přiklopiltól. Ezt a közel egy évtizedet a férfi otthonának alig öt négyzetméteres pincéjében töltötte, a lány hiába próbált jelezni a szomszédoknak, hogy fogva tartják őt, de nem járt sikerrel, mivel a helyiség ablaktalan és hangszigetelt volt.

Ő lett a távközlési technikusként dolgozó férfi rabszolgája, amellett, hogy főzött és mosott rá, előfordult, hogy az elrabló fizikailag bántalmazta, rákényszerítette a szexuális együttlétre, és azzal fenyegette, hogy megöli. 2006. augusztus 23-án sikeresen megszökött, Přiklopil pedig még aznap kioltotta a saját életét, mert nem mert szembenézni a rendőrséggel. Kampusch már 16 éve szabad, azóta több könyvet írt, a legelső 3096 nap címmel jelent meg 2010-ben. Idén novemberben debütált negyedik könyve, amely a Stärke zeigen: Bewältigungsstrategien für ein kraftvolles Leben (magyarul Mutasd meg, milyen erős vagy: Megküzdési stratégiák az élethez) címet kapta.

Natascha Kampusch így éli most az életét

A 34 éves nő új könyve kapcsán több friss interjút adott az osztrák és német sajtó munkatársainak, a Bild lapnak elmondta, mióta szabad, próbál normális életet élni.

- Természetesen gyakran eszembe jut, amit átéltem. Tekintve az életem előzményeit, a dolgok nem mindig mennek olyan gördülékenyen, mint ahogyan szeretném azt. Még mindig járok terápiára, ez az életem része. Amit velem tettek, az elszomorító, és valószínűleg örökre áldozat maradok - vallotta be.

Még 2008-ban vette meg Strasshofban azt a házat, ahol fogva tartották, azért tette ezt, mert nem akarta, hogy a vandálok tönkretegyék az épületet, illetve azt sem szerette volna, ha az ingatlanterület helyére sorházat húznának fel. Bár az otthon az ő tulajdona, nem ott él, hanem szülővárosában, Bécsben.

- A ház üres, eredetileg egy kapcsolattartó bázist akartam kialakítani a menekülteknek, de rossznak és helytelennek tartom, hogy hagyjak ott bárkit is élni.

Többen meg akarták tőle venni a házat, de végül minden ajánlatot visszautasított, pedig voltak olyan érdeklődők, akik rengeteg pénzt ajánlottak neki. 

Bár a traumája miatt rendszeresen megy pszichológushoz, ettől függetlenül optimistán tekint az életére és a jövőre.

Minden napomat egy mosollyal kezdem.

A könyvírás mellett többféle képzésbe belekezdett, például az ékszertervezést is kitanulta. Kiegyensúlyozottan éli mindennapjait.

- Az egyensúlyban az a nagyszerű, hogy úgy működik, akár egy gömb, ezért stabil. Az életem olyan, mint egy csésze keserű tea, benne egy kanál mézzel. Szerintem minden életben érdemes létezni. Még ha öt perced van a halálbüntetésedig, vagy beteg vagy, akkor is hálásnak kell lenned az életedért.

Az újságíró arra is rákérdezett, foglalt-e a szíve, de kiderült, hogy jelenleg nincs partnere.

- Azt hiszem, nem egyszerű meghódítani a szívem, nagyon gyakorlatiasan látom ezt.

Régen kislányként arról ábrándozott, hogy színésznő lesz, és filmekben szerepel. Nagy családra vágyott, négy vagy hét gyermeket szült volna, ám ezekről a terveiről lemondott.

- Most már túl idős vagyok ehhez. Jelenleg az az életcélom, hogy körbeutazzam és felfedezzem a világot, és minél több apró sikert elérjek.

John F. Kennedy unokája

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen jóképű pasi lett Jack Schlossbergből.

Cover- és ajánlóképek: Profimedia/Sipa Press, Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük