A Natalie Wood meggyilkolásával vádolt férj nyilatkozott: így telt a színésznővel az utolsó napjuk
A Natalie Wood életéről szóló dokumentumfilmben vallott Robert Wagner.

natalie wood robert wagner cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az egész világot megrázta Natalie Wood tragédiája. A színésznő férjével, Robert Wagnerrel, barátjukkal, Christopher Walkennel és Dennis Davern hajókapitánnyal a Kaliforniai-öbölbe mentek el hajókázni 1981 novemberében, ám erről az útról sajnos sosem tért vissza élve a filmcsillag. A kivizsgálás során 1,4 véralkoholszintet mértek a szervezetében, így akkor arra jutottak, hogy spiccesen megcsúszott a jachton, beleesett a vízbe, és megfulladt. Az ügyet harminc évvel később nyitották újra, akkor a hajó kapitánya azt állította, hogy a haláleset előtt fültanúja volt a házaspár veszekedésének, majd ezután nem sokkal tűnt el Wood. 

Állítása szerint a férj nem figyelmeztette azonnal a parti őrséget, miután felfedezte, hogy felesége nincs a kabinjukban. Elmondta azt is, hogy Wagner megvesztegette őt, és a szájába adta, mit mondjon a rendőrségnek a kihallgatás során. Sokak szerint a férj, Robert Wagner állhat a színésznő halálának hátterében, sőt a Los Angeles-i rendőrség nyomozója, John Corina hadnagy szerint is ő a tettes. Ennek ellenére azóta sem emeltek vádat a színész ellen. A kilencvenéves férfi az HBO új, Natalie Wood: mi marad hátra című dokumentumfilmjében mesélt a tragikus balesetről, de rajta kívül mások is megszólaltak az ügyben.

Így telt Natalie Wood utolsó napja

1981 novemberének utolsó hétvégéje nagyon viharos volt, a házaspár mégis úgy döntött, kihajóznak a Kaliforniai-öbölbe. Bár a színésznő félt a mély víztől, mégis imádott hajókázni, nemcsak a férjével, hanem a barátaikkal is. A tragikus baleset előtt vacsorát tartottak otthonukban, majd többeket meginvitáltak a jachtjukra, de végül csak Wood kollégája, Christopher Walken fogadta el a meghívást. A színésszel együtt pont abban az időszakban csinálták az 1983-ban megjelent Agyhalál című alkotást, a két sztárról azt pletykálták, több van köztük, mint munkakapcsolat, így ez a szerelmi háromszög állhatott amögött, hogy Robert Wagner végül végzett a feleségével.

natalie wood és robert wagner
Fotó: Darlene Hammond / Getty Images Hungary

Ezt a pletykát  Douglas Trumbull, a film rendezője a mai napig nevetségesnek gondolja. A film alkotójaként látta, hogy Natalie és Walken között nem volt jó a kémia, és az intimebb jeleneteiket sem volt egyszerű kamerára venni. Ő is ott volt a hajókázás előtti vacsorán, elmondta, Wagner és Walken végig vitáztak, feszült volt a hangulat köztük, emiatt is utasította vissza, hogy felszálljon velük a jachtra.

Miután elmentek a hajóval, a Catalina-szigetre érkeztek, a házaspár összeveszett, végül a színésznő egy hotelben töltötte az éjszakát, Avalonban, míg a két férfi a hajón maradt, mesélte a filmben Robert Wagner Natalie Wood lányának, Natashának.

- Anyukád és én veszekedtünk, elég ideges volt, eldöntöttük, hogy ő kimegy a partra, Chrisszel pedig a hajón maradunk. (...) Másnap reggelre visszatért a fedélzetre, és úgy határoztunk, hogy Avalonból elhajózunk a szoroshoz. Amúgy is meg akartuk mutatni Chrisnek, hol töltöttük a nászutunkat. A szorosnál voltunk, kikötöttünk, és elmentem aludni, mert nagyon fáradt voltam. Arra keltem fel, hogy anyukád és Chris kimentek a partra, volt ott egy bár - mesélte.

A cikk az ajánló után folytatódik

Modern idők - Ősi viselkedés avagy az emberi természet alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Csányi Vilmos etológus lesz, akivel többek között arról beszélgetnek Szily Nórával, az estek háziasszonyával, miért okoz ennyi feszültséget ősi, biológiai örökségünk a modern nyugati civilizációban.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2022. november 21. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Úgy döntött, ő is Natalie-ék után megy, jól érezték magukat akkor, együtt vacsoráztak, és iszogattak is, ezután visszatértek hármasban a hajóra.

- Kinyitottam még egy üveg bort, ittunk még egy keveset. Chrisszel ültem, beszélgetni kezdtünk, és arról beszélt, milyen csodálatos az édesanyád. Milyen nagyszerű színésznő, és szeret vele együtt dolgozni. Megemlítette, fontos, hogy Natalie munkában maradjon. Én erre azt válaszoltam, ne avatkozzon bele az életébe. Eléggé idegesített. Arról beszélt, mit és hogyan kellene csinálnia a feleségemnek. Felidegesítettem magam.

Eközben Natalie Wood lement a kabinjába lefeküdni. Eközben a két színész még jobban összeveszett.

- Összetörtem az üveget az asztalon, annyira mérges voltam az egész miatt. Most már úgy látom, indokolatlan volt. Ekkor felment a fedélzetre, én pedig követtem őt, és folytattam tovább a mondanivalómat, azt magyaráztam neki, hogy ne avatkozzon bele Natalie életébe.

A friss levegőn közben lenyugodott, majd a színésszel tisztázta a nézeteltérésüket. Ezután Walken lefeküdt aludni, Wagner pedig felsöpörte a hajóskapitánnyal a törött üvegeket a padlón. Miután rendet rakott, ő is lefekvésre készült, ám a kabinjukban a felesége nem volt ott.

- Körbenéztem, benéztem a mosdóba, de ott sem volt. Elmentem a hajó végére, ott viszont nem láttam a csónakot. Szóltam a fiúknak, hogy Natalie nincs itt, elment a csónakkal. Egyikünk sem hallott semmit. Szerintem hallottuk volna, ha beindította volna a kis járművet. Ezután odatelefonáltam a parti kirendeltséghez, gondoltam, talán visszament az étterembe vagy a szoroshoz, ahol ki lehetett kötni a hajókat.

Wagner kiment a partra, hogy megkeresse a feleségét, de nem volt ott. Végül a parti őrséget is felhívta, hogy jelentse az eltűnést. Nagy erőkkel keresték a 43 éves színésznőt, akinek sajnos már csak a holttestét találták meg.

Kicsúszott alólam a talaj, minden összedőlt bennem, miután közölték a halálának hírét.

Sokkolta a történet, ráadásul neki jutott az a nehéz feladat, hogy közölje a színésznő lányaival a tragédiát. Wagner napokig ki sem mozdult az ágyból, a gyerekek dadusa szólt rá, hogy szedje össze magát. A szomorú történet mesélése közben Natalie Wood lánya kifejtette, mennyire bántja őt, hogy többen mostohaapját vádolják azzal, hogy köze lehet anyukája halálához.

Így pózolt Marilyn Monroe a halála előtt pár héttel

Marilyn Monroe élete legutolsó fotózása a halála előtt pár héttel volt. Nézd meg, hogy pózolt a legendás díva!

Ezt is szeretjük