Utolsó fotók Marilyn Monroe-ról: így pózolt halála előtt pár héttel

Az egykori szexikonról ilyen felvételek készültek halála előtt hat héttel.

marilyn-monroe-cover
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Marilyn Monroe az 1950-es évek egyik legismertebb szexszimbóluma volt: a Golden Globe-díjas színésznő és énekesnő ikonikus szépségével, dús idomaival és formás alakjával mindenkit megbabonázott, a férfiak epekedtek érte, a nők pedig sok mindenben hasonlítani szerettek volna a szőke szépségre.

Marilyn Monroe talán a valaha legtöbbet fotózott sztár volt, köztudott, hogy több férfimagazinnak is levetkőzött. Pózolt többek között a Playboy-nak, a Cosmopolitannek, a Vogue magazinnak vagy a Pageant, a U.S. Camera, a Laff és a Peek magazinoknak. 1946 végéig, húszévesen már 33 címlapon szerepelt. Rajongói közül sokan féltve őrizték a róla készült felvételeket, melyek jó része már napvilágot látott, de még bizonyára mindig vannak rejtett kincsek a gyűjtők birtokában, annak ellenére, hogy a szexikon több mint 57 éve elhunyt.

Ezek a képek készültek Marilyn Monroe utolsó fotózásán

Marilyn Monroe-t 1962 júniusának végén, halála előtt hat héttel fotózta le a Vogue magazin felkérésére a legendás fotóművész, Bert Stern.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

#bernstern #marilynmonroe my favorite photo of her

CountCreep (@willisramzeez) által megosztott bejegyzés,

Az érzékeny és melankóliával telített felvételek tökéletesen megragadják Marilyn Monroe kacérságát, érzékiségét és sebezhetőségét.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Marylin Monroe by Bern Stern #marylinmonroe #bernstern

Tran Quoc Anh (@mr.tranquocanh) által megosztott bejegyzés,

Ugyanakkor a fekete ruhás fotón fájdalmas arckifejezése tökéletesen tükrözte zaklatott lelkiállapotát, hetekig tartó depresszióját.

A Van, aki forrón szereti sztárja 1962. augusztus 5-én hunyt el gyógyszer-túladagolásban. Orvosai szerint erős szorongás és gyakori depresszió gyötörte, hangulata sokszor hirtelen és váratlanul ingadozott, és már korábban is előfordult, hogy - véletlenül vagy szándékosan - túladagolta magát.

Marilyn Monroe ilyen szép volt kislányként

Ritka fotó került elő a szőke szépségről, ami gyerekkorában készült.

Ezt is szeretjük