Miss Marple szerepében kedvelte meg a világ a 2000-es években: Julia McKenzie nagyon bájos volt fiatalon
Julia McKenzie a '70-es években kezdte színésznői pályafutását.

miss-marple-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A világhírű irodalmi, filmes és televíziós alakok közül talán detektívekben bővelkedhetünk a leginkább: Sherlock Holmes, Poirot, Columbo vagy Miss Marple egytől egyig ikonikus és meghatározó figurák. Mindannyiukat másért szeretjük. Agatha Christie könyveinek szereplőjét, a viktoriánus korban élő vénlányt anyáskodó természete és nyughatatlansága miatt kedveltük meg először a róla szóló regényekben, majd a tévé képernyőjén.

Julia McKenzie fiatalkori fotói

Jane Marple figurája először papíron kelt életre 1927-ben A kedd esti klub című novellában, amelyet a The Royal Magazine jelentetett meg. Ezután összesen 15 történetnek volt ő a főszereplője. Mivel legalább annyira népszerű volt az olvasók körében, mint Poirot, egyértelmű volt, hogy nyomozásait filmvászonra kell vinni. 1950-től egészen 2013-ig készültek feldolgozások a könyvekből. Hazánkban leginkább a Hulu csatorna verziója lett népszerű, amelyet 2004-től kezdtek sugározni. Ma is rendszeresen ismétlik, ha érdekel, hol és mikor láthatod legközelebb, kattints az alábbi képre.

A sorozat első három évadában Geraldine McEwan játszotta a címszereplőt, majd tőle 2009-ben vette át a stafétabotot Julia McKenzie, aki egészen a fináléig maradt. Az angol származású színésznő tökéletes választásnak bizonyult a kotnyeles, ám csavaros eszű asszony megformálójára. Noha a magyar tévénézők leginkább a Miss Marple-ből ismerhetik, pályafutásának kezdete jóval korábbra tehető. A ’70-es évek elejétől kezdve a szórakoztatóiparban tevékenykedett, tévés munkái mellett színházi darabokban is játszott.

Képes összeállításunkban karrierje kezdetének idejéből gyűjtöttünk össze fotókat, megnézheted, Julia McKenzie milyen bájos volt fiatalon.

Ezt is szeretjük