94 évesen elhunyt a legendás francia színész: sztrókot kapott Michel Piccoli
Michel Piccoli örökre lehunyta a szemeit.

michel piccoli cover

Elhunyt a legendás francia sztár, Michel Piccoli, adta hírül a The Hollywood Reporter. A 94 éves színész és filmrendező elismert volt a szakmában, számos díjat és jelölést bezsebelt.

A család jelentette be Michel Piccoli halálának hírét

A színész családja egy közleményt adott ki az AFP hírügynökségen keresztül, amelyben bejelentették a szomorú hírt.

 

GettyImages-152218921
Fotó: Mondadori Portfolio / Getty Images Hungary

"A felesége, Ludivine karjaiban és gyermekei, Inord és Missia körében hunyt el, miután sztrókot kapott” - olvasható a közleményben.

Karrierjét 1945-ben kezdte, olyan filmekben kapott szerepet, mint A megvetés, A nap szépe, A szép bajkeverő, a Van pápánk! vagy A nagy zabálás. Olyan legendás rendezőkkel dolgozott együtt, mint Alfred Hitchcock vagy Jean-Luck Godard.

GettyImages-508977472
Fotó: Bertrand Rindoff Petroff / Getty Images Hungary

Bár a Franciaországban Oscarnak számító Caesar-díjat sosem nyerte meg, több fontos filmes díjat bezsebelt, a 32. cannes-i filmfesztiválon elnyerte a legjobb férfi főszereplőnek járó elismerést az Ugrás a semmibe című filmben nyújtott alakításáért. A Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon 1982-ben is díjazták az Une Étrange Affaire című alkotásért.

Több mint 230 filmben láthatták a rajongók, 2015-ben jelent meg az utolsó alkotás, amiben közreműködött, Notre-Dame des Hormones címmel.

2019-ben ők hunyták le örökre a szemünket

Sajnos a tavaly is számos nagy legendától kellett örökre elbúcsúzniuk a rajongóknak.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük