Elhunyt az Oscar-díjas sztár - 86 évesen érte a halál
Michel Legrand volt a valaha élt egyik legsikeresebb zeneszerző.

michel-legrand-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Elhunyt Michel Legrand, aháromszoros Oscar-díjas zeneszerző. Olyan musicalek zenéjét szerezte, mint a Cherbourgi esernyők vagy A rochefort-i hölgyek.

86 évesen hunyt el a francia sztár

A zeneszerző szülőotthonában, Párizsban hunyt el az éjszaka, közölte a szóvivője. Élete első Oscar-díját 1969-ben nyerte el az 1968-as A Thomas Crown-ügy című dráma filmzenéjéért. Élete során több mint kétszáz film és televíziós műsor zenéjét szerezte, emellett több mint 100 zenei albumot készített. Az Oscar-díjak mellett öt Grammy-t is hazavihetett, de Emmy-díjra is jelölték őt.

michel legrand
Fotó: Foc Kan/Getty Images

Michel Legrand rengeteg legendás zenésszel közreműködött, köztük volt Frank Sinatra, Ella Fitzgerald, Aretha Franklin, Barbra Streisand, Edith Piaf és Ray Charles is. Bár már bőven nyolcvan felett volt, még a legutolsó éveit is munkával töltötte, csak tavaly két film zenéjét szerezte, az egyik a The Other Side of The Wind, a másik pedig a J'ai perdu Albert. A Mirror brit lap információi szerint a legendás zeneszerző áprilisban több koncertet tartott volna Párizsban, de sajnos ezekre már nem kerülhet sor.

Ezt is szeretjük