Könnyek között eltemették Michael Jacksont
A pop királyát rokonai és a gyászoló tömeg kísérte utolsó útjára egy bensőséges ceremónia keretében.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Michael Jackson 2009. június 25-én bekövetkezett halála mélyen megrázta az egész világot. A 20. század egyik legellentmondásosabb, egyúttal anyagilag legsikeresebb előadójának nagyszabású gyászszertartását július 7-én tartották. Ám rokonai és barátai csak csütörtökön, az esti órákban vettek tőle végső búcsút egy meglepően bensőséges és visszafogott ceremónia keretében.


A pop királyát aranykoporsóban helyezték örök nyugalomra a Forest Lawn emlékpark mauzóleumában. Az eseményen mintegy kétszáz gyászoló volt jelen.

A rendőrség nagy erőkkel biztosította a helyszínt, hogy a megvadult és kétségbeesett rajongók, illetve a hiénaként leselkedő paparazzik ne zavarhassák meg őket.

Késtek a rokonok

Az eredeti tervek szerint a temetés este hét órakor kezdődött volna, ám az elhunyt sztár hozzátartozói több mint egyórás késéssel érkeztek a helyszínre egy több mint húsz gépkocsiból álló konvojjal.

A Jackson-testvérek – akik a szokásos fél pár fehér kesztyűt és fekete karszalagot viselték - vitték a popsztár koporsóját a halottaskocsiból a kriptába.

A felkavaró jelenet során a beszámolók szerint Michael Jackson édesanyja, Katherine Jackson, valamint exfelesége, Lisa Marie Presley sírva fakadt.

A tolószékben ülő Elizabeth Taylor, aki hosszú éveken keresztül volt az énekes közeli barátja, elsőként érkezett. Tiszteletét tette többek között Macaulay Culkin és barátnője, Mila Kunis, Corey Feldman és Stevie Wonder is.

Egymillió dolláros temetés

A temetés egyes becslések szerint nagyjából egymillió dollárba került, és háromnegyed óráig tartott.

A nyitó imát Lucius Smith atya mondta el, Gladys Knight énekes egy gospelt adott elő, Clifton Davis szövegíró pedig elénekelte a The Jackson 5 Never Can Say Goodbye című dalát, amit annak idején ő írt az együttesnek. Ezután többen spontán felszólaltak, hogy felidézzék Jackson emlékét, miközben a popikon fotóit, illetve tőle való idézeteket vetítettek ki.

Instagram vs. valóság - A csillámpor alatti igazságról őszintén

A Femina Klub februári vendége Kajdi Csaba modellügynökség tulajdonos, influenszer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogyan befolyásolja az emberek önképét a közösségi média, milyen árnyoldalai vannak a modellkedésnek, illetve mennyit számít a forma (szépség) mögötti tartalom (személyiség) a siker elérésében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. február 27. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Majd a gyászolók a pasadenai Villa Sorriso nevezetű olasz étterembe vonultak, miközben a környező utcákon Jackson legnagyobb slágerei szóltak a hangszórókból. A gyászszertartás sokak véleménye szerint nélkülözött mindenféle felhajtást - mintha nem is egy szupersztártól búcsúztak volna.

Ezt is szeretjük