Jó hírek érkeztek Michael Schumacherről - Egy nővér szólalt meg az állapotáról

Őssejtinfúziója után magához tért az egykori Forma-1-es bajnok.

michael-schumacher-tudatanal-van-cover
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Hat év eltelt a Forma-1-es világbajnok pilóta, Michael Schumacher síbalesete óta, mely során súlyos fejsérüléseket szenvedett a francia Alpokban. A sztár kómába esett, amiből azóta sem épült fel teljesen: barátai nyilatkozatai szerint sem járni, sem beszélni nem tud.

Jó hírek érkeztek az állapotáról

A család egy magánklinikát rendezett be számára a svájci otthonukban, azonban hétfő este kénytelenek voltak Genfből Párizsba szállítani, a Georges Pompidou Klinikára, ugyanis gyulladás lépett fel a szervezetében, ezért őssejtinfúziót kapott.

Jelenleg Philippe Menasche sebész kezeli, titokban idén már kétszer is járt nála, ugyanis az állandó fekvés nagyon megviseli a szervezetét. Az előzetes információk szerint tegnap már el is hagyhatta a kórházat, azonban erről ez idáig nem érkezett semmilyen információ, kezelője az orvosi titoktartásra hivatkozva egyetlen szót sem árult el a sajtónak.

A Le Parisien című lap azonban megszólaltatott egy nővért, aki a pilóta mellé lett beosztva. Ő szűkszavúan ugyan, de pozitív hírekkel szolgált Schumi állapotáról:

Igen, én gondoskodom róla, és megerősítettem, hogy tudatánál van.

Habár eredetileg csak a család látogathatta a sztárt, régi csapatfőnökével, Jean Todttal kivételt tettek, aki mindig is baráti kapcsolatban állt Michael Schumacherrel. Todt 45 percet töltött bent a klinikán, majd távozott, azonban az egykori versenyzője hogylétéről ő sem kívánt szót ejteni.

Jean Todt utoljára július végén látogatott el régi barátjához, és akkor csepegtetett némi információt az állapotáról.

- Michael a legjobb kezekben van az otthonában, nagyon figyelnek rá. Nem adja fel a harcot, ahogy a családja sem. Nem úgy kommunikál, ahogy régen, de mindenki megtanult együtt élni ezzel az új helyzettel. Sajnos persze emiatt a barátságunk nem olyan, mint régen volt, nem tudjuk ugyanazokat a dolgokat csinálni, de örültem, hogy leülhettünk megnézni egy Forma-1-es mérkőzést, ahogy a régi szép időkben tettük - nyilatkozta egy francia rádióállomásnak Todt.

Lánya így emlékezett meg a születésnapjáról

Idén lett ötven éves Michael Schumacher - lánya megható fotókat osztott meg híres apukájáról.

Coverfotó és ajánlóképek: Getty Images.

Ezt is szeretjük