Michael Schumacherről bizakodóan nyilatkozott jó barátja: ilyen most a Forma-1 pilótájának állapota

Michael Schumacher állapotáról Jean Todt vallott.

michael schumacher cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Michael Schumacher állapotáról, bár a családja nem nyilatkozik, olykor egy-egy ismerőse, barátja vagy orvosa elárul pár fontos információt. 

A Forma-1 pilótájáért emberek milliói aggódnak a 2013-as decemberi síbalesete óta. Akkor több életmentő műtétet hajtottak rajta végre, hónapokon át kómában volt, de végül 2014 júniusában közölték, hogy a versenyző felébredt, és elhagyhatta a kórházat. 

Így van most Michael Schumacher

Azóta is svájci otthonában ápolják, tavaly a párizsi  Georges Pompidou Klinikára szállították, mert gyulladás lépett fel a csontritkulásban és izomsorvadásban szenvedő pilóta szervezetében, végül őssejtkezelést hajtottak rajta végre annak érdekében, hogy regenerálják az idegrendszerét. Jó barátja, Jean Todt nyilatkozott most az állapotáról a Hungaroringen a Mail on Sunday újságírójának.

Schumacher és Jean Todt.
Schumacher és Jean Todt.
Fotó: Vladimir Rys / Getty Images Hungary

- A múlt héten meglátogattam Michaelt, most is harcol és küzd. Remélem, hamarosan újra láthatja őt a világ. Pont ezen dolgozik a családjával együtt - számolt be bizakodóan a Ferrari csapatának egykori vezetője.

A férfi bízik barátja felépülésében, szerinte Schumacher igazi sportember, aki nem adja fel a harcot, és a végsőkig kitart, erről még 2019-ben, egy rádiós interjújában mesélt.

Nem úgy kommunikál, ahogy régen, de mindenki megtanult együtt élni ezzel az új helyzettel. Sajnos persze emiatt a barátságunk nem olyan, mint régen volt, nem tudjuk ugyanazokat a dolgokat csinálni, de örültem, hogy leülhettünk megnézni egy Forma-1-es mérkőzést, ahogy a régi szép időkben tettük.

jean todt schumacher 2
Fotó: Paul-Henri Cahier / Getty Images Hungary

Schumacher barátai közül Todt előtt Felipe Massa nyilatkozott róla a Fox Sportsnak, bár az állapotáról semmit nem mondott a család kérésére.

Tudom, hogy érzi magát, vannak róla információim, mindig is nagyon szoros volt a kettőnk kapcsolata. Azt hiszem, a legfőbb dolog, amivel mindenki tisztában van, az az, hogy nehéz helyzetben van, bonyolult az ügye, de muszáj tiszteletben tartanunk a családját.

A sportoló január 3-án lett 51 esztendős, idén decemberben lesz hét éve, hogy megtörtént a súlyos balesete.

Michael Schumacher és felesége

Képes összeállításunkban megnézheted Michael Schumacher és felesége, Corinna közös fotóit.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük