Emlékszel a Vissza a jövőbe Martyjára? Így néz ki ma az 58 éves Michael J. Fox
Michael J. Foxnak azt jósolták, hogy maximum a negyvenedik születésnapját éri meg.

michael-j-fox-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Vissza a jövőbe-filmek óriási sikert arattak a '80-as években, a mai napig milliók rajonganak értük. A trilógia egyik főszereplője a Marty McFly-t alakító Michael J. Fox volt, aki a '80-as és '90-es évek egyik legnépszerűbb sztárjának számított. Az élete egy csapásra megváltozott, amikor 1991-ben, csupán harmincévesen megtudta, hogy Parkinson-kórban szenved, végül 1998-ban jelentette be a nagy nyilvánosságnak, hogy milyen súlyos betegséggel küzd.

Friss fotón Michael J. Fox

Amikor kiderült az állapota, az orvosok nem kecsegtették túl jó hírekkel, mindössze tíz évet jósoltak neki. Ekkor az alkoholba menekült, de szerencsére feleségének köszönhetően hamar sikerült leszoknia, az orvostudomány is sokat fejlődött, így szerencsére nem hatalmasodott el rajta a betegség. A színész egyre közeledik a hatvanhoz, ami nagy szónak számít ahhoz képest, hogy az orvosok szerint maximum negyvenéves koráig élhetett volna. Júniusban ünnepelhette 58. születésnapját.

A színészkedést sem hagyta abba, igaz, betegsége miatt már nem tud annyi szerepet elvállalni, mint fiatalon. A Férjem védelmében című sorozatban nyújtott alakításáért például ötször jelölték Emmy-díjra.

2019-ben, a New York Timesnak adott interjújában elmondta, hogy az utóbbi időszakban a gerincvelőjével volt problémája, a járás is nehezen ment neki, egyre többször hirtelen összeesett.

- Megpróbáltam rájönni, hogy a tüneteimnek mennyi köze vagy a Parkinson-kórhoz és mennyi a gerincvelő-problémámhoz. De végül eljutottam arra a pontra, hogy már műtétre volt szükségem. Meg is műtöttek, majd egy intenzív fizikai terápia következett. Természetesen mindent megtettem, de mégis az emberek azt várták el tőlem, hogy színészkedjek. 2018 augusztusában úgy is lett volna, hogy dolgozom, de aztán miután felkeltem, kimentem a konyhába reggelizni, félreléptem és elestem. Szilánkosra törtem a karom, végül 19 csavart kaptam. Nagy csapás volt ez nekem - magyarázta.

Hozzátette azt is, hogy az évek alatt a Parkinson-kórral megtanult élni, ráadásul létrehozott egy alapítványt is, ami a betegséggel kapcsolatos kutatások előrehaladását szeretné segíteni.

Így néz ki ma Jackie Chan

Képes összeállításunkban megnézheted, hogyan fest napjainkban a 65 éves Jackie Chan.

Ezt is szeretjük