Winona Ryder ki nem állhatja Mel Gibsont: a színész megbocsájthatatlan dologgal sértette meg
Winona Ryder Mel Gibson félreérthető beszólása miatt üzent hadat.

winona-ryder-mel-gibson
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szerencsére rég elmúltak azok az idők, amikor egy színésznőnek rezzenéstelen arccal kellett tűrnie azokat a megjegyzéseket a férfi kollégáktól, amelyek - bár első hallásra puszta viccnek tűnhettek - valójában nagyon komoly sértések voltak.

Winona Ryder több alkalommal tapasztalta meg a saját bőrén, milyen tapintatlanok tudnak lenni pályatársai, valamint Hollywood nagykutyái. A színésznőt nemegyszer bántották meg csúnyán a származása miatt. 

Winona Ryder és Mel Gibson vitája

- Többször csodálkoztak rá, hogy zsidó vagyok. Olyanokat mondtak, hogy: „Ne már, de hát te olyan szép vagy!” Pár éve pedig, amikor meghallgatásra mentem egy kosztümös filmre, a filmstúdió vezetője, aki maga is zsidó volt, azt találta mondani, hogy túlságosan zsidó kinézetem van ahhoz, hogy egy nemesi származású szereplőt játsszak el - mesélte 2020-ban a Variety magazinnak.

winona ryder 1990
Fotó: Getty Images Hungary

Mel Gibson sem állta meg, hogy ne poénkodjon a kárára a ’90-es években egy partin. Először Ryder barátját sértette vérig egy homofób megjegyzéssel, majd a filmcsillagnak is olyat mondott, amin bárki felhúzta volna magát.  

- Egy buliban találkoztunk, amelyre az egyik meleg barátom kísért el. Mel éppen szivarozott, és egyszer csak odaszólt a barátomnak, hogy: "Jaj, nehogy AIDS-es legyek!" Aztán szóba kerültek a zsidók, így odafordult hozzám, és megkérdezte, ugye én nem vagyok fűtőanyag? 

A színész utóbbi kijelentésével a náci koncentrációs táborok gázkamráira utalt, ami teljesen felháborította az akkor húszas éveiben járó sztárt. Bár nem rögtön rántotta le a leplet arról, milyen megalázó dolgot vágott a fejéhez Gibson - aki állítólag erősen ittas volt az ominózus beszélgetéskor -, pár évvel később több fórumon is nyilvánosságra hozta a történetet. 

winona-ryder-mel-gibson-1
Fotó: Getty Images Hungary

Először 2010-ben a  GQ magazinnak  mesélte el a sztorit, azonban egyáltalán nem azt a reakciót kapta, amire számított.

- Nem értettem, senki nem hitt nekem! Ez egy nagyon furcsa, addig általam nem tapasztalt érzés volt. Hiszen antiszemita és homofób kijelentést tett ránk, de senki nem tett semmit!

Ezzel szemben a Variety 2020-as interjúja nagy port kavart, a twitterezők egyenesen kijelentették, hogy Mel Gibsonnak ezek után nincs keresnivalója a filmiparban. Noha Ryder elismerte, hogy az első megszólalása után a férfi megpróbált bocsánatot kérni tőle, hivatalos közleményt sosem adott ki az üggyel kapcsolatban.

Gyűlölködő sztárok

Képeken azok a sztárok, akik a legkevésbé sem jöttek ki jól egymással közös filmjük forgatásakor.

Ezt is szeretjük