Meghan a Disney-nél tért vissza - A kritikusoktól kapott hideget és meleget
Meghan hercegné narrátorként debütált a Disney új dokumentumfilmjében, ám ezzel nem mindenkit nyűgözött le.

meghan hercegné cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Disney Plus március végén jelentette meg legújabb természetfilmje, az Elephant trailerét, amiből kiderült, hogy Meghan hercegné hangját hallhatják a rajongók az alkotás alatt.

A nézők április 3-ától láthatják majd a dokumentumfilmet, ám ahogy az lenni szokott, a kritikusok mindig kapnak némi előnyt, és az átlagnézőknél hamarabb láthatják a filmeket. Ez az Elephant esetében sem volt másképp, több neves magazin szakértője véleményt alkotott Sussex hercegnéjének munkájáról.

Meghan hercegné kapott hideget és meleget is a kritikusoktól

Amíg Meghan színésznőként kereste a kenyerét, csak a kamera előtt szerepelt, szinkronszínészként vagy éppen narrátorként sosem bizonyíthatott, így az Elephant című alkotás teljesen új kihívást jelentett a számára. Ebből kiindulva nem lehetett tőle elvárni, hogy olyan profin narráljon, mint a legendás David Attenborough vagy a hazánkban több természetfilmben is közreműködő Kulka János.

A Daily Mail brit lap a többi neves magazin megjelent kritikáiból szemezgetett, a cikkükből pedig kiderült, hogy Meghan hercegné kapott hideget és meleget is a visszatérő munkájára. Többen túlbuzgónak érezték a hangját, sok esetben pedig túl érzelmes volt.

Az Empire újságírója, Ian Freer három csillagra értékelte a filmet. Szerinte Meghan izgult kicsit, ez pedig a hangszínén is érződik. Kicsit túlbuzgónak érezte őt.

- Meghan így szólt, amikor az elefántok a sárban kezdtek fürdőzni: "Itt az idő a medencepartira!" - idézte fel az egyik legkülönösebb részt a kritikus, aki szerint néhol kicsit idegesítő volt a hercegné hangja.

A cikk az ajánló után folytatódik

A The Telegraph szerzője, Robbie Collin szintén három csillagra értékelte a természetfilmet. Szerinte Meghan hangszíne jól passzolt az alkotáshoz, azonban azt észrevette, hogy Sussex hercegnéje hol túl hivatalos, máskor pedig cukiskodó akart lenni.

A The Times kritikusa így fogalmazott a hercegné teljesítményéről:

- Meghan Markle felcseréli a pompát a túlérzelmességgel és nyálaskodással. Az előadásmódja nekem kemény, túldíszített volt - írta Ed Potton, aki úgy véli, a David Attenborough munkásságán felnövő generációk ezt a dokumentumfilmet sekélyesnek érezhetik.

A férfi viszont azt dicséretnek szánta, hogy a hercegné lágyan csengő hangszíne a Brilliáns elmék című sorozatban az évadok alatt sokat fejlődött, ám a királyi családban kicsit elveszettnek érezte őt, hiszen egy-egy beszédénél visszafogottabbnak kellett lennie. Azonban most a narrálás során újra kiereszthette a hangját, és azokat a technikákat alkalmazhatta, amiket anno színésznőként is csinált. Mégis a konklúziója az volt, hogy túlzásba vitte Meghan a dolgot, a kevesebb néha több elvét jobb lett volna betartania.

- Még azt a lenyűgöző pillanatot, amikor az elefántok leszakítanak egy kérget egy fáról, úgy narrálta, mintha az Oscaron az év legjobb filmjének járó díj nyertesét jelentette volna be.

Meghan hercegné legszebb ruhái az elmúlt két évből

Meghan hercegné közel két évig képviselte a királyi családot, képes összeállításunkban megnézheted, milyen gyönyörű ruhákat viselt ez idő alatt.

Ezt is szeretjük