Meg Ryan a 90-es évek imádott színésznője volt: szívszorító, miért hagyta maga mögött Hollywoodot
Képeken azok az egykori világsztárok, akiket jó ideje nem láthattunk kamera előtt.

meg-ryan-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ahhoz, hogy valaki befusson Hollywoodban, nem elég a tehetség. Kitartás és rátermettség szükségeltetik, valamint egy nagy adag szerencse is kell. Ám akkor sem lehet hátradőlni, ha mindez megvan. A sztárstátusz megőrzése legalább olyan nagy feladat, mint az odáig vezető út.

Meg Ryan ezért hagyott fel a filmezéssel

A ’90-es években Meg Ryan nevét a világ minden táján ismerték. Miután 1989-ben a Harry és Sallyvel beírta magát a legnagyobb csillagok közé, szárnyalt a karrierje. Ő testesítette meg a lány a szomszédból karaktert, aki bájával és közvetlenségével lehengerelte a közönséget. Népszerűsége jó ideig töretlen maradt, azonban a 2000-es évektől kezdve kevesebbet láthattuk a filmvásznon, végül 2018-ban döntött úgy, hogy végleg hátat fordít a show-biznisznek. Hosszú folyamat előzte meg ezt, amelynek első lépcsőfoka az volt, hogy az embereket a magánélete elkezdte sokkal jobban foglalkoztatni, mint a munkássága. Viszonya Russel Crowe-val, azután válása Dennis Quaidtől egyaránt felborzolta a kedélyeket 2000-ben. 

Hogy ismét a kamera előtt nyújtott teljesítményére terelje a nézők figyelmét, olyan szerepeket vállalt, amelyek addig egyáltalán nem jellemezték. Számításai azonban visszafelé sültek el, például a 2003-ban bemutatott Nyílt seb című thrillerben ízekre szedték a kritikusok, és rendezői próbálkozása az Ithaca című alkotással sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. 

- Hollywood cserbenhagyott engem, és ez fordítva is igaz volt. Teljesen kiégtem. Olyan volt, mintha már nem tudnék eleget saját magamról vagy a világról ahhoz, hogy mindezt hitelesen jelenítsem meg a kamera előtt. Elszigeteltnek éreztem magam - ecsetelte 2019-ben a New York Times interjújában.

Nem Meg Ryan az egyetlen sztár, aki hirtelen tűnt el a szórakoztatóiparból. Képes összeállításunkban mutatjuk, kik azok a színészek és színésznők, akik feladták az álomkarriert.

Ezt is szeretjük