Elhunyt Max von Sydow - A Trónok harca és Az ördögűző sztárja 90 éves volt
A svéd legenda 90 évesen hunyt el.

max-von-sydow-cover

Elhunyt Max Von Sydow, írta meg a szomorú hírt a Paris Match. A veterán színész kilencvenesztendősen hunyta le a szemét.

A felesége jelentette be a hírt

A színész felesége, Catherine Brelet jelentette be, hogy szeretett férjét elveszítette. Azt nem közölte, hogy mi okozta a halálát.

"Megtört szívvel és végtelen szomorúsággal kell bejelentenünk, hogy Max von Sydow 2020 március 8-án örökre eltávozott."

A svéd színész igazi legendának számított a filmiparban. Ingmar Bergman rendezővel több közös filmet készített, köztük a legnépszerűbb az 1957-es A hetedik pecsét című alkotás volt. Nemcsak svéd, hanem amerikai produkciókban is feltűnt a '60-as évektől. Az 1973-ban bemutatott Az ördögűző című filmért Golden Globe-jelölést kapott. A '70-es években Rómába költözött, ekkor több olasz alkotáshoz adta a nevét. Karrierje során két alkalommal jelölték Oscar-díjra, a Hódító Pelle és a Rém hangosan és irtó közel című filmekben nyújtott alakításáért került a jelöltek közé, de végül sosem ő vitte haza az aranyszobrocskát.

Azon színészek közé tartozott, aki sosem vonult vissza, utolsó éveiben is aktívan színészkedett. Szerepelt a 2015-ös Star Wars: Ébredő erőben, illetve a Trónok harca sorozatban is. Utóbbiban ő játszotta a Háromszemű holló karaktert.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük