A Jóbarátok sztárjának még ételre sem futotta: Matt LeBlanc az utcára került volna, ha nem jön be a sorozat
Matt LeBlanc az anyagi csőd szélén állt a Jóbarátok előtt.

matt-leblanc-friends
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

„Na, mi a helyzet?” - elég csak ezt a kérdés feltennünk, már mindenki tudja, kiről van szó: a Jóbarátok Joey-jaként elhíresült Matt LeBlanc örökre beírta magát a tévétörténelembe ezzel az ikonikus csajozós szöveggel.

A sorozat egy csapásra lett közönségsiker, miután 1994-ben debütált a képernyőn, és színészeit is pillanatok alatt emelte sztárstátuszba. Bár az összes szereplő élete gyökeresen megváltozott, a legszerencsésebbnek LeBlanc érezhette magát, hiszen a széria bukása az anyagi csődöt jelentette volna számára.

Matt LeBlanc az utcára került volna, ha nem kapja meg Joey szerepét

A szívtipró színész 1988-ban kezdett színjátszást tanulni, és nem is kellett olyan sokat várnia az első sikerre. Még abban az évben főszerepet kapott a TV 101 című sorozatban, ami végül nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, 13 epizód után elkaszálták a készítők.

matt leblanc 1
Fotó: CBS Photo Archive / Getty Images Hungary

Noha mindig akadt számára pár kisebb szerep, például Az egy rém rendes családban is láthattuk, a ’90-es évek elejére az összes tartalékát felélte: 11 dollár, azaz kicsivel több, mint háromezer forint volt minden vagyona, amikor besétált a Jóbarátok szereplőválogatására.

- Túl sokáig vártam, addigra már annyira leégtem, hogy még akkor sem jöttem volna ki a pénzből, ha elszegődök pincérnek. Mire megkaptam volna az első fizetésemet, már éheztem volna - mesélte a Conan című talk-show-ban.

A cikk az ajánló után folytatódik

Modern idők - Ősi viselkedés avagy az emberi természet alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Csányi Vilmos etológus lesz, akivel többek között arról beszélgetnek Szily Nórával, az estek háziasszonyával, miért okoz ennyi feszültséget ősi, biológiai örökségünk a modern nyugati civilizációban.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2022. november 21. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

A szűkös anyagi helyzet nem volt idegen számára. Miután eldöntötte, hogy a show-bizniszben szeretne elhelyezkedni, mint minden valamire való kezdő színésznek, portfóliót kellett csináltatnia. El is ment egy profi fotóshoz, aki azonban addig nem volt hajlandó megcsinálni a képeket róla, ameddig úgy látta, hogy nem tökéletes a mosolya.

matt leblanc 2
Fotó: Vera Anderson / Getty Images Hungary

- A pasas szerint az egyik fogam hosszabb volt, mint az összes többi, azt javasolta, hogy keressek fel egy fogorvost, aki lecsiszolja nekem. Ki is néztem egyet a telefonkönyvből, aki közölte, hogy az egész eljárás 80 dollár lesz, mire azonnal tudtam, hogy annyim nincs.

Ezért kreatív módszerrel oldotta meg a problémát. Elment egy drogériába, ahol vett három darab körömreszelőt, majd otthon elkezdte lereszelni a szóban forgó fogat, végül saját kezűleg varázsolta hibátlanra a fogsorát.

A nagy Jóbarátok-kvíz

Te tudod, hány kilót kellett ledobnia Jennifer Anistonnak, hogy megkapja Rachel szerepét? És arra is tudod a választ, hogy Chandler és Monica miért nem jött össze már a második évadban? Ha igen, akkor ezt a kvízt neked találták ki!

Ezt is szeretjük