Jennifer Aniston hiába lett a Jóbarátok szereplője - A lecserélését tervezték forgatás közben

Jennifer Aniston kockázatos vállalás volt a Jóbarátok készítői számára.

jennifer-aniston-cover

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A Jóbarátok 1994 és 2004 között futott eredetileg az NBC csatornán, a Rachel, Ross, Monica, Chandler, Phoebe és Joey életét bemutató szituációs komédia az egész világot meghódította, sőt a streamingszolgáltatóknak köszönhetően a mai tinédzserek körében is népszerű, akik épphogy akkor születtek meg, amikor már az utolsó pár évadot adták a televíziók.

A színészek között tökéletes volt a kémia, nem csoda, hogy a való életben is szoros viszonyt ápol mind a hat főszereplő a mai napig. El sem tudnánk képzelni más emberekkel a sorozatot, pedig nem volt egyszerű munka a szereplőválogatás. David Schwimmer, akit a sorozat készítői, Marta Kauffman és David Crane egyből Ross szerepére szántak, először el sem akarta olvasni a forgatókönyvet, mert a kudarcai miatt kiábrándult a tévézésből, helyette színházi karrierjére akart koncentrálni, végül beadta a derekát. A legnagyobb gondot viszont Rachel karaktere és Jennifer Aniston okozta, derült ki Gary Susman, Jeannine Dillon és Bryan Cairns Mindörökké Jóbarátok - Az epizódok története című könyvéből.

Emiatt volt benne a pakliban, hogy nem Jennifer Aniston lesz Rachel

Rachel karakterénél nagyon oda kellett figyelniük a készítőknek, hogy melyik színésznőnek is adják, hiszen a gazdag, elkényeztetett, ráadásul roppant naiv lány karaktere könnyen ellenszenvessé válhat, ezért muszáj volt egy olyan embert találniuk, aki szerethetővé varázsolja a karaktert. A Monicát játszó Courteney Cox és Téa Leoni is az esélyesek között volt. Cox végül kiharcolta a rendmániás szakácsnő karakterét, mert szerinte az a szerep sokkal jobban illett hozzá. Végül behívták a meghallgatásra Jennifer Anistont is, aki nagyon próbálkozott színésznőként befutni, de rengeteg kudarc érte, sok szériának csak a pilotepizódját vette fel, de azok mind rendre megbuktak a tesztközönség szemében, így a tévében le sem adták azokat. Aniston eredetileg Monica szerepét olvasta volna fel, de végül meggyőzte a készítőket, hadd próbálja meg inkább Rachelt.

GettyImages-1548094
Fotó: Getty Images / Getty Images Hungary

Az alakítása annyira meggyőzte a készítőket, hogy egyből neki adták Rachel szerepét, ám volt egy kis gond. Anistont akkor már a konkurens csatorna, a CBS leszerződtette a Muddling Through című sorozatba, csak egy évig pihentették a projektet. Az NBC-nél rettegtek, hogy a konkurens csatorna nem engedi majd, hogy a színésznő mind a két szériában egyszerre szerepeljen.

- Aniston még akkor sem érezhette biztonságban magát, amikor megkapta Rachel szerepét. Ugyanis a színészkollégái azt rebesgették, hogy még azt követően is voltak castingok, hogy őt leszerződtették, ráadásul a kezdeti szakaszban a fotózásból is kihagyták a színésznőt - olvasható a könyvben.

IMG 20201125 143647

1994 nyarán leforgatták a pilotepizódot, ami a tesztközönségnél is jól működött, így szeptember 22-én tűzték premierre. Még további három részt forgattak le ezután annak tudatában, hogy lehet, Jennifer Anistont le kell majd cserélni, majd az összes vele felvett jelenetet egy másik színésznővel újra kell venni. Az NBC-nél persze gondoskodtak arról, hogy a konkurens csatornánál megbukjon a sorozat. A Muddling Through a nőket célozta meg, és szombat este vetítették, a Jóbarátokat sugárzó csatorna azt csinálta, hogy a szintén szebbik nemet megcélzó Danielle Steel-regényekből készült filmeket sugározta pont ugyanabban az időpontban.

Bejött a csel, mivel a Jóbarátok premiere előtt két héttel a CBS törölte a Muddling Through című sorozatát a gyenge nézettségi adatok miatt. A széria csupán kilenc részt élt meg, de nyilvánvalóan ezt senki sem bánta, hiszen Rachel szerepét pont Anistonnak találták ki.

Cikkünk Gary Susman, Jeannine Dillon és Bryan Cairns Mindörökké Jóbarátok - Az epizódok története című könyve alapján készült.

A Mindörökké Jóbarátok dokumentálja a díjak sokaságával - négy Emmy, tizenegy People's Choice, és a legjobb alakításért járó Golden Globe Jennifer Anistonnak - kitüntetett műsor forgatását és egyes epizódjait. Flashbackszerű nosztalgia és bennfentes információk: a rajongók mindent megtudhatnak arról, hogyan született meg minden idők legizgalmasabb tévéműsora Monica és Rachel lakásában és a Central Perkben.

Kiadja a 21. Század Könyvkiadó.

Ára 6490 forint.
Ezt is szeretjük