Otthonában érte a halál! Végül legyőzte a rák a közkedvelt színészt
Manolo Escobar az egyik leghíresebb spanyol énekes és színész volt, sokaknak hiányzik.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Manolo Escobar, a híres spanyol színész és az egyik legnépszerűbb slágerénekes életét vesztette.

Az Y viva Espana szerzője nagyon szép kort, 82 évet ért meg, halálával sokat vesztett a színész és zenész szakma egyaránt.

Legyőzte a rák

Az idős énekes-színész szervezetét a gyilkos kór támadta meg, amit sajnos már a kiváló orvosi segítséggel sem tudott leküzdeni. A spanyol sztárt otthonában, a kelet-spanyolországi Benidormban, békés körülmények között érte a halál.

Ugyan Escobar a kilencvenes évek óta visszavonultan élt, mindenki emlékezett rá, rengeteg rajongója gyászolja, leginkább a családját viselték meg a történtek. Német származású feleségének és fogadott lányának nagyon hiányzik a családfő.

Manolo Escobart legtöbben a Y viva Espana című daláról ismerik, amellyel négy évtizede, 1973-ban robbant be a köztudatba. A népszerű slágert követően karrierje egyre feljebb ívelt, és a híresség elképesztő sikereket ért el mind a zene, mind a színészet területén.

80 hanglemezt készített

Manolo Escobar egy földműves családba született, ahol tíz gyerekből ő volt az ötödik, így annak idején álmodni sem mert fényűző életről.

Környezete és családja nagyon büszke volt a sztárra, aki szinte a lehetetlent vitte véghez azzal, hogy híres lett.

Zenészként habzsolta a sikerrel járó élvezeteket, de csak akkor teljesedett ki, amikor a színészetbe is belekóstolhatott. Ebben a mesterségben is tehetségesnek bizonyult, több mint 20 játékfilmben szerepelt.

Reményt adott a szegényebb réteg számára - példakép volt számukra. Mindenki szerette, barátai szerint kedves és nyugodt ember volt, nem tette nagyképűvé a gyorsan jött siker.

Ezt is szeretjük