Ő Drew Barrymore magyar édesanyja, Makó Ildikó: sztárok, akik hazánkból származnak

Ezekről a világsztárokról csak kevesen tudják, hogy magyar ősökkel rendelkeznek.

drewbarrymore-getty-cover
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Drew Barrymore nevét 1982-ben ismerte meg az egész világ, amikor megkapta a kislány szerepét Steven Spielberg E.T. A földönkívüli című filmjében. 

A sztár karrierje innentől meredeken ívelt felfelé, ám a magánélete inkább lejtőre hasonlított, kamaszként kicsapongó életet élt, ám szerencsére sikerült leküzdenie a démonjait felnőttkorára, így sikeres hollywoodi karriert épített magának. Magyar származású édesanyja, Jaid, vagy születési nevén Makó Ildikó, sajnos felelőtlen módon nevelte a lányát. 

Drew Barrymore és más magyar világsztárok

Drew Barrymore apai ágon a Barrymore és a Costello családból származik, mindkettő híres hollywoodi színészfamília. Anyai ágon magyar ősökkel rendelkezik, édesanyja, Makó Ildikó Nyugat-Németországban született a 2. világháború után egy magyar menekülteknek kialakított táborban. 

Az asszony később Amerikában telepedett le, színésznő szeretett volna lenni, ezért vette fel a Jaid nevet. 1971-ben lett John Drew Barrymore felesége. 1984-ben váltak el, Drew ekkor kilencéves volt. A nő nem hozott felelős döntéseket, már kis korában bulizni vitte. 

Drew Barrymore emiatt kilencévesen már dohányzott, 11 évesen pedig már a drogokkal kísérletezett, még rehabon is volt. Végül 15 évesen, egy öngyilkossági kísérlet után kérte a bíróságot, nyilvánítsák felnőtté, így megszabadulhat gondatlan édesanyjától. 

Azóta önálló életet él, 2012-ben született meg első lánya, Olive, 2014-ben pedig a második, Frankie. 2021-ben a Today Show-nak adott interjújában bevallotta, hogy anyjával pozitív módon változott meg a kapcsolata.

- Pont ma reggel SMS-eztünk. Nagyon örülök, hogy a gyógyulás útjára lépett a kapcsolatunk. Jó érzéseket táplálok édesanyám iránt.

Képes összeállításunkban megnézheted Drew Barrymore-t magyar édesanyjával, és megismerheted a többi hazánkból származó sztárt is! 

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Cover-fotó: Getty Images/Taylor Hill

Ezt is szeretjük