Azonnal kórházba szállították! Szívrohamot kapott a Harry Potter-filmek sztárja
Maggie Smith erős mellkasfájdalmakra panaszkodott.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Maggie Smith-t, a Harry Potter-filmek McGalagony professzorát szívroham gyanújával szállították egy londoni kórházba még pénteken.

A színésznő erős mellkasfájdalmakra panaszkodott a Downtown Abbey sorozat forgatásán, így a film készítői jobbnak látták, ha azonnal mentőt hívnak.

A visszavonuláson gondolkodik

A 77 éves sztárt alapos kivizsgálásnak vetették alá, de hétvégén már elhagyhatta a kórházat a Sunday Mirror jelentése szerint.

Az angolok kedvence az elmúlt években számtalanszor gondolt már a visszavonulásra, különösen 2009-ben, mellrákja után fontolgatta, hogy otthagyja a rivaldafényt.

Eddig azonban nem tudta elszánni magát, és a mai napig is forgat. Ám most elhatározta, hogy kikéri az orvosok véleményét egészségügyi állapotáról, és ha úgy ítéli meg, akkor már nem tér vissza a drámasorozat negyedik évadjába.

A Downtown Abbey-ben egy özvegy grófnőt alakít, a sorozat írói pedig egyelőre nem találták ki, milyen véget érjen a karaktere, ha nem írja alá az újabb szerződést.

- Maggie addig marad a sorozatban, ameddig neki jólesik, de a karakterét sem öljük meg, hanem elküldjük a tengerpartra pihenni, hogy akkor térhessen vissza, amikor csak akar - nyilatkozta Lord Julian Fellowes, a sorozat készítője.

Nem bír pihenni

Amikor 2008-ban kiderült róla, hogy rákos, akkor sem hagyta abba a munkát, a kemoterápiás kezelések közben még leforgatta a Harry Potter hatodik részét.

- Kiengedtem a szelet a vitorlából, és fogalmam sincs, mit hoz a jövő - nyilatkozta akkoriban.

A sugárkezelés után teljesen felépült, ám energiája megcsappanni látszott, de ő töretlen lelkesedéssel vetette bele magát az életbe. A filmezés mellett számos színházi darabban is szerepelt párhuzamosan.

A rajongók természetesen aggódnak kedvencükért, és a fórumokon már jószerével könyörögnek az idős színésznőnek, hogy lassítson, és pihenje ki magát.

Ezt is szeretjük