Mindenkit váratlanul ért! Öngyilkos lett a szeretett színész
Ludwig Hirsch, az osztrákok nemzeti büszkesége 65 éves volt. Önkezével vetett véget életének.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

2011. november 24-én reggel holtan találták Ludwig Hirsch osztrák színész-énekest - adta hírül a DPA. A rendőrség valószínűsíti, hogy betegsége miatt szándékosan vetette le magát a mélybe a bécsi Wilhelminenspital egyik második emeleti ablakából.

A német nyelvterületen sanzonénekesként sztárrá vált művész egy héttel ezelőtt kivizsgálásra feküdt be a kórházba - már egy ideje tüdőrákban szenvedett.

Színészként kezdte

Ludwig Hirsch 1946. február 28-án Ausztria Stájerország tartományában született. Bécsben nőtt fel, ahol 24 évesen debütált színészként. Fellépett ausztriai és németországi színházakban egyaránt, továbbá szerepelt mozifilmekben is. A hazai tévénézők a Tetthely és a Rex felügyelő című bűnügyi sorozatok egy-egy epizódjában láthatták.

A tévé képernyőjén az 1982-ben indult személyes show-ja, a Ludwig Hirsch virrasztása tette ismertté.

Műsort is vezetett az osztrák rádióadó, az Ö3 hullámhosszán. Morbid és félelmetes atmoszférája miatt éppen ez az adó tiltotta be énekesi karrierje kezdetén a Gyere, nagy, fekete madár című dalának este tíz óra utáni lejátszását, mert attól tartottak, hogy hallatára emelkedne az öngyilkosságot elkövetők száma.

Már az első platinalemez lett

Első lemeze, a Sötétszürke dalok 1978-ban jelent meg, és már ebben az évben két platinalemezzel tüntették ki Ausztriában. Ezt összesen több mint 20 - hasonlóan komor címet viselő album - követte. Az utolsót 2006-ban, Örökkévalóságra kárhoztatva címmel adták ki.

Idén tavasszal Hirsch még turnézott Németországban, Ausztriában és Svájcban, sőt, már jövő őszre is tervben voltak berlini és hamburgi koncertjei.

Az osztrák posta az 1993-ban megjelent öt és fél schillinges bélyeggel tisztelgett Ludwig Hirsch előtt.

Ezt is szeretjük