Elhunyt a koronavírussal fertőzött színésznő - Fellini és Antonioni filmjeinek dívája volt
Lucia Bosé 89 éves volt.

lucia bose cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Lucia Bosé 89 esztendősen hunyta le örökre a szemeit. Az olasz származású színésznő az olasz Corriere Della Sera lap információi szerint elkapta a koronavírust, végül tüdőgyulladásban hunyt el.

Lucia Bosé volt az '50-es évek egyik népszerű sztárja

A szomorú hírt először fia, Miguel Bosé jelentette be Twitter-oldalán: "Kedves barátaim. Közlöm veletek, hogy édesanyám, Lucia Bosé 89 éves korában elhunyt. Ő már a legjobb helyen van."

Egy madridi kórházban hunyt el a színésznő, akit Fellini- és Antonioni-filmekből ismerhettek sokan. A '40-es években egy pékségben dolgozott, ám 1946-ban ő lett Miss Italia. Szépségére a filmipar is felfigyelt, 1949-ben kapta meg élete legelső szerepét. A Nincs béke az olajfák alatt 1950-ben jelent meg végül.

 A legismertebb filmjei közé tartozott az Antonioni rendezésében elkészült Egy szerelem története és A kamélia nélküli hölgy, de szerepet vállalt a Fellini-Satyricon című moziban is. 2013-ban állt utoljára kamerák elé, akkor a One More Time című alkotásban tűnt fel.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük