Nem bírta az egyedüllétet: felesége után halt a színész
Otthonában hunyt el Louis Jourdan, akit a Polipka című James Bond-filmben is láthattunk.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Elhunyt Louis Jourdan francia színész, "Hollywood utolsó francia szeretője", akit többek között a James Bond-filmben, a Polipkában láthattunk.

A 94 éves művész halála természetes okok miatt következett be szombaton Los Angeles-i házában - közölte életrajzírója, Olivier Minne.

"Hollywoodd utolsó francia szeretője"

Minne "Hollywood utolsó francia szeretőjeként" jellemezte Jourdant, aki tökéletesen megszemélyesítette a francia eleganciát.

- Ő volt Hollywood aranykorának utolsó francia színésze. Louis nagyon büszke volt amerikai karrierjére - fogalmazott az író, aki egy Jourdanről szóló könyvön és dokumentumfilmen dolgozik.

A színész 1921-ben, Marseille-ben született Louis Robert Gendre néven és már a harmincas évek végén megjelent Franciaországban a filmvásznon. A második világháborúban csatlakozott a francia ellenállási mozgalomhoz, a háború után pedig Hollywoodban csinált karriert. Első hollywoodi szerepét az Alfred Hitchcock rendezte A Paradine-ügy című filmben kapta.

A negyvenes és ötvenes években olyan színésznőkkel esett szerelembe a filmvásznon, mint Joan Fontaine, Jennifer Jones, Grace Kelly és Shirley MacLaine.

Gyakran játszotta a romantikus francia szerető szerepét, mint a Gigi című, 1959-ben kilenc Oscar-díjjal jutalmazott musicalben is Leslie Caron oldalán. De Bond-filmben is láthatta a közönség: felbukkant a 007 - Polipka című 1983-as produkcióban. A hollywoodi Hírességek Sétányán két csillagot is kapott.

Felesége, akivel több mint hatvan évet élt együtt, tavaly huny el. Fia, Louis Henry Jourdan 1981-ben harmincéves korában drogtúladagolás következtében halt meg.

Ezt is szeretjük