Ilyen volt, ilyen lett: Linda Evangelista
Linda Evangelista az elmúlt évtizedek sikeres modellje, azt azonban a mai napig nem árulta el, hogy ki gyerekének az apja.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Linda Evangelista 1965. május 10-én született a kanadai St. Catharines városában, és már 12 éves korában tudta, hogy modell szeretne lenni. 1978-ban fedezte fel egy ügynök a Miss Teen Niagara szépségversenyen, ezt követően költözött New Yorkba, ahol a rangos Elite Model ügynökség kötött vele szerződést.

A nyolcvanas években aztán Párizsba tette át a székhelyét, az évtized végén pedig teljesen váratlanul rövidre vágatta a haját. A kisfiús külső azonban eleinte nem nyerte el a cégek tetszését, aminek aztán meg is lett a kellemetlen következménye: Evangelistának megtiltották a szereplést a szezon összes jelentős divatbemutatóján.

Nők millió másolták frizuráját

Ez volt az első drasztikus átalakulásai között, ám hónapokon belül új frizurájával pózolt számos magazin címlapján, a nők pedig világszerte utánozni kezdték hajviseletét.

A gyönyörű modell a kilencvenes években jutott a csúcsra, 1990-ben a Vogue-nak adott interjújában nyilatkozta a ma már szállóigévé vált mondatot, miszerint fel sem kel 10 ezer dollárnál kevesebbért.

A mai napig aktívan dolgozó szupermodell 2007-ben a L’Oréallal kötött szerződést, a 2008-as év elején pedig a Prada kampányának lett a hivatalos arca. Jelenleg a New York-i DNA és a londoni Models 1 nevű ügynökségeknek dolgozik.

Szereti a gazdag pasikat

Linda Evangelista 1987-ben ment feleségül az Elite munkatársához, Gerald Marie-hez, akitől 1993-ban vált el. 1992-ben kezdett randizni a Twin Peaks szívtiprójával, Kyle Maclachlannel, kapcsolatuk egészen 1998-ig tartott. 1998 és 2000 között Fabien Barthez francia futballista, 2003 és 2004 között Ugo Brachetti Peretti olasz olajmágnás, 2005-ben pedig Paolo Barilla egykori Forma-1-es pilóta volt a párja.

Az elmúlt években a szupermodell következetesen titkolta magánélete alakulását. Annyit lehet tudni, hogy 2006. október 11-én megszületett első gyermeke, Augustin James, ám a sztármami nem árulta el, hogy ki is az apja.

2007-ben arról érkeztek hírek, hogy Evangelista hónapok óta Peter Morton milliárdossal jár, és hogy másodszor is teherbe esett, ám kiderült, hogy mindez csak pletyka.
Ezt is szeretjük