Linda Evangelista sem ismer magára: a 90-es évek modellje zsírfagyasztása után hízott meg
Linda Evangelista nem ismeri fel önmagát.

linda-evangelista-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Linda Evangelista a '90-es évek szupermodelljei közé tartozott, több mint hétszáz alkalommal szerepelt a címlapokon, sűrűn változtatta a megjelenését, így kaméleonként utaltak rá sok helyen. Ő szerepelt George Michael Freedom! 90 című videóklipjében, majd két évvel később, 1992-ben a Too Funky című, szintén George Michael-dalhoz készült videóban is ő tűnt fel.

Az utóbbi években szándékosan rejtőzködött a nyilvánosság elől az 56 éves szupermodell, ugyanis egy kozmetikai procedúra teljesen eltorzította a testét, vallotta be a People magazinnak

Linda Evangelista zsírfagyasztása balul sült el

Öt éve elszigetelten éli az életét New Yorkban, ugyanis pár évvel ezelőtt egy kozmetikai eljárás tönkretette az életét. A CoolSculpting nevű eljárást a zsírleszívás alternatívájának tekintik, lényegében egy speciális eszközzel végigmennek a problémás területeken az ember testén. A gép az adott bőrfelületet alacsony fokra lehűti, aminek hatására lefagy a zsír. 

Evangelista 2015 augusztusától 2016 februárjáig hét kezelésen esett át egy bőrgyógyász rendelőjében, ám ahelyett, hogy karcsúbbá vált volna az alakja, azt vette magán észre, hogy hízni kezdett. Az álla, a combja és a mellei környékén is megváltozott a bőre. Keményebb lett a felülete, ráadásul zsibbadást is érzett. Azt hitte, valamit elrontott, ezért próbálta egyedül orvosolni a problémáját, többet edzett, és kemény diétába kezdett.

- Eljutottam odáig, amikor már egyáltalán nem ettem. Azt hittem, megőrülök.

2016 júniusában eljutott az orvosához, aki  paradox zsírhiperpláziát állapított meg nála,  melynek hatására a zsírsejtek a testében nem összezsugorodtak, hanem megdagadtak. A doktora teljesen elkeserítette, ugyanis felvilágosította, hogy nincs az a mennyiségű edzés vagy diéta, ami tudna segíteni az állapotán.

Imádtam a kifutón lenni, de ma már attól is félek, ha összefutok egy ismerősömmel az utcán. Nem akarok így élni.

Bevallotta, az orvosa felvette a kapcsolatot a Zeltiq nevű céggel, akik elvégezték nála az eljárást, akkor azt ígérték neki, hogy műtéti úton, zsírleszívással szeretnének javítani a problémás területeken, mindezt ingyen. Azonban a zsírleszívás előestéjén egy titoktartási szerződést akartak vele aláíratni, ezt Evangelista megtagadta, így maga fizette ki a költségeket. 2016 júniusában zsírleszívást is csináltak nála.

Nyolc hétig kompressziós ruhát, övet és állszíjat viselt azért, hogy a paradox zsírhiperplázia ne térjen vissza, de nem így alakult. 2017 júliusában ismét zsírleszíváson esett át, de ugyanúgy megmaradt a problémája. A legnagyobb problémája, hogy a testén lévő zsírdudorok kemények, amik megnehezítik a mindennapjait. Már a karját sem tudja rendesen az oldalához tenni, mert egy téglalap alakú dudor kilóg a testéből. Depressziós lett, és teljesen elveszítette önmagát.

- Nem nézek tükörbe, egyáltalán nem hasonlítok önmagamra. (...) Mindig tudtam, hogy meg fogok öregedni. És tudom, hogy vannak dolgok, amiken a testünk keresztülmegy. De egyszerűen nem gondoltam volna, hogy így fogok kinézni. Fizikailag nem ismerem fel magam, de személyként sem ismerem már magamat többé. Ő valahogy eltűnt.

Tavaly szeptemberben pert indított a műtétet végző cég ellen, 50 millió dolláros kártérítést kért, mert nem tájékoztatták a beavatkozás előtt a kezelés kockázatairól. Reméli, hogy a saját tapasztalatai megosztásával tud segíteni azoknak a nőknek, akik hasonló nehézségeken mennek keresztül.

Tyra Banks büszkén mutatja meg telt idomait

Képes összeállításunkban megnézheted, hogyan fest napjainkban Tyra Banks.

Ezt is szeretjük