A királynő már láthatta Harry és Meghan kislányát: Lilibet Diana születése óta Károly herceg is megenyhült
Lilibet Diana hozhatja meg a békét a királyi családban.

harryék cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Harry herceg és Meghan hercegné kislánya, Lilibet Diana június 4-én, pénteken látta meg a napvilágot, születésének hírét csak napokkal később, vasárnap este jelentették be egy közleményben.

Természetesen a szeretteiket, beleértve a királyi család tagjait, már pénteken értesítették az örömhírről, azonban Erzsébet királynő a nyilvánosság előtt csak azután gratulált a szülőknek, amikor már Harryék kiadták a közleményüket. A People magazin megtudta, az uralkodónő már láthatta is legkisebb dédunokáját.

Lilibet Diana közelebb hozta a családot egymással

Az újszülöttet videóhívás keretében mutatták meg Erzsébet királynőnek, miután a Santa Barbara Cottage Kórházból visszatértek montecitói otthonukba. A forrás szerint a hercegi pár nagyon izgatott volt a múlt hét végén, és alig várták, hogy bejelenthessék, megszületett a lányuk.

A királynő volt az elsők között, akinek Harryék megmutatták az újszülött kislányukat.
A királynő volt az elsők között, akinek Harryék megmutatták az újszülött kislányukat.
Fotó: WPA Pool / Getty Images Hungary

Lilibet Diana születése azért volt történelmi pillanat, ugyanis a brit királyi család tagjai közül ő az első, aki nem Angliában, hanem az Amerikai Egyesült Államokban született meg. A vasárnapi nagy bejelentés után nemcsak Erzsébet királynő, hanem Vilmos és Katalin, illetve Károly és Kamilla is gratuláltak nekik az Instagram-oldalukon. A rajongók nagyon örültek ennek, hiszen az elmúlt hónapokban elmérgesedett Harry és családja között a kapcsolat. A márciusi Oprah-interjú után további két beszélgetés készült külön a herceggel, a kijelentései viszont sok sebet okoztak szeretteinek.

Lilibet Diana érkezése viszont most elhozhatja a békét, hiszen a herceg apjával és Vilmossal sem ápol idilli viszonyt. Károllyal akkor romlott meg a kapcsolata, miután bejelentette Meghannal, hogy visszalépnek a magas beosztásukból, emellett új életet kezdenek Amerikában. Wales hercege egy darabig még a telefont sem vette fel a fiának, annyira megsértődött rá, a tavaszi interjúk, amelyben Harry apja nevelési stílusát bírálta, csak még inkább rontott a helyzetükön, ám amióta a kicsi megszületett, azóta újra tartják egymással a kapcsolatot, írta meg a Daily Telegraph

Lilibet Diana születése óta Károly és Harry folyamatosan tartják a kapcsolatot.
Lilibet Diana születése óta Károly és Harry folyamatosan tartják a kapcsolatot.
Fotó: Samir Hussein / Getty Images Hungary

Rendszeresen beszélgetnek egymással telefonon, egyértelmű, hogy fordulóponthoz érkezett a kapcsolatuk, remélhetőleg tudják rendezni a nézeteltéréseiket. A királynő már tett annak érdekében, hogy végre újra kiegyensúlyozottá váljon a viszonyuk, ugyanis külön ebédre invitálta unokáját. Harry pár héten belül tér vissza Angliába, hogy részt vegyen Diana hercegnő szobrának avatásán a Kensington-palotában, ekkor tölt el egy kis időt kettesben a nagymamájával.

A hercegi pár kapott hideget-meleget a rajongóktól azért, hogy a királynő gyerekkori becenevét adták a lányuknak, egyesek szerint ez aranyos gesztus volt tőlük, mások viszont tiszteletlennek gondolják, ugyanis Erzsébet számára ez egy nagyon privát név volt, sőt, nemcsak szeretett apja hívta őt így gyerekkorában, hanem férje, Fülöp herceg is.

BBC-nek a palota egyik dolgozója elmondta, Harry állítólag nem is egyeztetett a névválasztásról a királynővel, egy másik forrás ezt viszont megcáfolta, Erzsébet tudta, hogy róla nevezik el a dédunokáját.

Itt lakik Harry és Meghan

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen gyönyörű villában lakik Sussex hercege és hercegnéje, illetve Archie és Lilibet Diana.

Ezt is szeretjük