Liam Neesonnek ezért tiltotta meg a felesége, hogy ő legyen a következő James Bond: szigorú ultimátumot adott neki

Liam Neesonnek is felajánlották James Bond szerepét, végül Pierce Brosnan lett a befutó.

GettyImages-460562682
beauty and style
Top olvasott cikkek

Tudtad, hogy Liam Neesonnek is volt arra esélye, hogy ő legyen a következő James Bond? Még a '90-es években volt arról szó, hogy a filmes franchise készítői őt is behívják egy meghallgatásra.

Igen ám, azonban a felesége, Natasha Richardson, aki akkor még csak a jegyese volt, keresztülhúzta a számításait, ezt Neeson vallotta be a Rolling Stone-nak adott, februári interjújában.

Liam Neeson a James Bond-szerepről

Az újságíró úgy tudta, hogy Neesont akarták James Bondnak először, de azért nem fogadta el a titkos ügynök szerepét, mert nem akart akciósztárrá válni. Erre Neeson helyesbített, nem úgy ajánlották fel neki a szerepet, hogy garantáltan meg is kapta volna azt, szimplán csak az ő neve is felmerült a készítők fejében. 

Liam Neeson feleségét 2009 márciusában veszítette el.
Liam Neeson feleségét 2009 márciusában veszítette el.
Fotó: Kevin Winter / Getty Images Hungary

Ismerte a filmek producereit, Albert Cubby Broccolit, a lányát, Barbara Broccolit és annak féltestvérét, Michael G. Wilsont. Miután kijött az 1993-as Schindler listája című mozifilmje, akkor kereste meg őt Barbara.

- Nem ajánlották fel nekem a James Bond-szerepet. Ismerem a Broccoli családot. Egy csomó színészt megnéztek akkoriban. Miután kijött a Schindler listája, Barbara többször felhívott, és megkérdezte, érdekelne-e engem a szerep, én erre azt válaszoltam neki, hogy igen.

Amikor Barbarával beszélt, Natasha Richardsonnal pont ekkor forgatták a Nell, a remetelány című filmet Észak-Karolinában.

- Azt mondta nekem: "Liam, hadd mondjak neked valamit, ha eljátszod James Bondot, nem fogunk összeházasodni" - jelentette ki Richardson.

Neeson viccesen megjegyezte, ezután a szerelmét azzal ugratta, hogy a háta mögé osont, a pisztolynak formázott kezeit pedig a nőnek szegezte, majd dúdolni kezdte neki a James Bond főcímdalát.

Végül Pierce Brosnan kapta meg a szerepet.
Végül Pierce Brosnan kapta meg a szerepet.
Fotó: Keith Hamshere / Getty Images Hungary

Végül a színésznő akarata érvényesült, így az 1995-ös Aranyszemben Pierce Brosnant láthatták a rajongók a legendás kém bőrébe bújva.

- James Bond-ultimátumot adott nekem, és komolyan is gondolta! De ugyan már, ott voltak azok a gyönyörű nők a különböző országokból, akik ki-be járkáltak Bond ágyában. Biztos vagyok benne, hogy legfőképpen ezért hozta meg ezt a döntését - fogalmazta, utalva rá, hogy Richardson biztosan féltékeny lett volna a Bond-lányokra.

1994-ben házasodtak össze, azonban 2009-ben a színésznő egy tragikus síbaleset következtében életét veszítette. Halálának részleteiről ide kattintva olvashatsz.

Liam Neeson fiai

Micheál Neeson és Daniel Neeson jóképű férfiakká értek.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Cover- és ajánlóképek: Getty Images

Ezt is szeretjük