Ilyen sármos férfi volt Leslie Nielsen fiatalon - Már 8 éve nincs köztünk a népszerű színész
Leslie Nielsen már az 1950-es években színészkedett.

leslie-nielsen-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Leslie Nielsen 2010. november 28-án hunyta le örökre a szemeit. A színészt a legtöbben az olyan nagy sikerű vígjátékaiból ismerhetik, mint például az Airplane! vagy a Csupasz pisztoly-sorozat. Érdekesség, hogy a sztár nem komikus szerepekben tűnt fel karrierje elején, inkább drámai alkotásokban láthatták a nézők.

Ilyen jóképű volt karrierje elején

1950-ben kezdett színészkedni, az első években csak sorozatokban, 1953-tól viszont már a mozivásznon is bizonyíthatott. Ezekben az években olyan filmekben láthatták őt a nézők, mint például a Tiltott bolygó, a Váltságdíj, a Forró nyári éj vagy A birkaember. Bár számtalan filmben feltűnt, és rendszeresen akadtak munkái, az áttörést az 1980-as Airplane! hozta meg neki. Akkor már 54 esztendős volt, emiatt sokan nem tudják, mennyire jóképű férfi volt karrierje kezdetén.

leslie-nielsen-fiatalon

Az Airplane!-t nemcsak a mozifilmek rajongói, hanem a kritikusok is imádták. Az Amerikai Filmakadémia szerint ott van a legjobb tíz vígjáték között, melyet valaha készítettek. Ezután számtalan vicces karaktert formált meg, még Emmy-díjra is jelölték kétszer, 1982-ben a Nagyon különleges ügyosztály miatt, 1989-ben pedig a Day by day című sorozatban nyújtott alakításáért. Rajongói imádták a Csupasz pisztoly-trilógiát is, azonban voltak olyan vígjátékai, melyek sokak tetszését nem nyerték el. 2009-ben, a Spanish movie című filmben láthatták őt utoljára a rajongók.

Ezt is szeretjük