Sírva jelentette be a párja: legyőzte a rák az énekesnőt
Legyőzte a tüdőrák Lesley Gore-t, aki olyan számokat énekelt, mint például az It's My Party.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

68 éves korában elhunyt Lesley Gore, akinek legendás It's My Party című slágerét a hatvanas években együtt énekelte a fél világ.

A 68 éves énekesnő egy New York-i kórházban hunyt el, miután hosszú ideje tűdőrákkal kezelték, annak ellenére, hogy soha életében nem dohányzott. - Csodálatos ember volt, törődő, odaadó, egy igazi feminista, egy igazi nő, igazi humanitáriánus - nyilatkozta párja, Lois Sasson, akivel 33 éve voltak együtt.

Quincy Jones fedezte fel

Gore Lesley Goldstein néven született 1946-ban Brooklynban, és nem volt még 17 éves, amikor elénekelte az It's My Partyt, később ezt a dalt dolgozta fel Amy Winehouse is. A dal még 1963-ban a Billboard TOP 100-as lista élére került, amit még ugyanabban az évben követett a Judy's Turn To Cry, szintén milliós példányszám fölötti eladással. Az énekesnőt Quincy Jones fedezte fel és ő lett a menedzsere is.

Jones és Gore ezenkívül még két platinalemezt is csináltak közösen. Ilyen volt a She is a Fool, és a feminista női himnusznak számító You Don't Own Me. Ezek után még 1966-ig együtt dolgoztak, olyan slágereket alkotva mint a Maybe I Know vagy a Sunshine Lollipops and Rainbows. Az azt követő években Gore és Bob Crewe legendás dalszerző együtt dolgoztak a California Nights című slágeren, majd ezután még a Batman TV-sorozatban is feltűnt a macskanő bandájának tagjaként.

Miután angol és amerikai irodalomból diplomázott, a hetvenes években visszavonult a reflektorfényből, majd 1980-ban az Out Here On My Own című dalával tért vissza, amit bátyjával közösen írt a Fame című filmhez, rögtön egy Oscar-jelölést is bezsebelve a legjobb betétdal kategóriában. Az Oscart végül bátyja, a Fame című dalával nyerte meg.

A 90-es években Gore, egy a Grace of My Heart című filmhez írt dalban is közreműködött, majd pár évre rá a Broadwayen is feltűnt. 2005-ben, 30 év után új, nosztalgikus Ever Since nevet viselő lemezével tért vissza.

2012-ben a Lincoln Center színpadán lépett fel utoljára, You Don't Own Me című dalával.

Ebben az évben még összeállt a Girls alkotójával, Lena Dunhammal az elnökválasztási kampány során, és videóüzenetekben érveltek a nők jogai és a feminizmus mellett.

Ezt is szeretjük