Szívszorító, Leonardo DiCaprio hogyan nőtt fel: gyerekként bűnözők vették körül

Azért nem nyúlt a drogokhoz soha, mert rengeteg elrettentő példát látott kiskorában.

leonardo-dicaprio

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Leonardo DiCaprióra könnyűszerrel kijelenthetjük, neki bejött az élet. Hollywoodban az egyik legelismertebb színészként tartják számon, az összes rendező kezét-lábát törné, csak hogy vele dolgozhasson. Hiába zsebel be dollármilliókat a filmjeiért, nem szórja a pénzt, sanyarú gyermekkora miatt eszébe sem jut, hogy elherdálja a vagyonát.

Bár már nagyon fiatalon feltűnt a képernyőn, mindössze ötéves volt, amikor debütált a kamera előtt a Romper Room című tévésorozatban, az aranyéletet csak jóval később tapasztalhatta meg. Szüleivel Los Angeles legszegényebb negyedében éltek.

Leonardo DiCaprio gyerekkora

Kisgyermekkorában mindennap bűnözők vették körül, környékük közelében prostituálthálózat működött, és rengeteg drogfüggő élt a szomszédságukban. Testközelből tapasztalta meg, milyen romboló hatással vannak az emberi szervezetre a tiltott szerek, így őt nem sújtotta a gyereksztárok átka, soha sem élt kábítószerrel.

leonardo dicaprio gyerek
Fotó: Peter Fleming Photos / Getty Images Hungary

- Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem volt meg a kísértés, a hollywoodi partikon jelen van a drog, de én sohasem próbáltam ki. Talán azért, mert négyéves koromig drogosok vettek körül mindennap - mesélte a Los Angeles Times interjújában.

Nem csak az erőszakot és a nélkülözést kellett nagyon fiatalon megtapasztalnia, még az osztálytársai sem kímélték. A sztár az iskolában a csúfolódás kereszttüzében állt. Ekkor fordult meg a fejében, hogy komolyabban foglalkozzon a színészettel, ami egyfajta mentőöv volt a számára, könyörgött édesanyjának, hogy tanórák helyett inkább hadd járjon színjátszó tanfolyamra.

leonardo dicaprio gyerek 2
Fotó: Nbc / Getty Images Hungary

- Ez volt a legfőbb motiváció az életemben. Ki kellett szabadulnom az állami iskolából, 15 évesen anyám elé álltam, és megkértem, hogy vigyen meghallgatásokra, mert színész akarok lenni.

Sztárok, akik szegénységben éltek

A sikert, a vagyont és a csillogást nem adják ingyen, de a kemény munka sok esetben kifizetődő. Vannak olyan hollywoodi sztárok, akik mélyszegénységből törtek a csúcsra, ezzel bebizonyították, hogy nincs lehetetlen, és ha hiszünk önmagunkban, valóra válthatjuk a legmerészebb álmainkat is.

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük