Az álomgyár leghosszabb házasságai
Hollywoodban mindennaposak a sztárválások, de íme 4 pár, akik évtizedeken keresztül kitartottak egymás mellett.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hollywoodból rendszeresen érkeznek olyan hírek, amelyek a rövid ideje tartó sztárházasságok felbomlásáról számolnak be. A hírességek az esetek többségében ráadásul még arra is képtelenek, hogy csendben, békében vessenek véget zátonyra futott párkapcsolataiknak. Éppen ezért különösen nagy öröm, amikor ennek az ellenkezőjéről írhatunk, hiszen akadnak olyan sztárok is, akik évtizedeken keresztül jóban-rosszban kitartottak életük szerelme mellett.

Art Linkletter és Lois Forster

A 96 éves Art Linkletter a tengerentúli televíziózás történetének legendás figurája. Ő vezette Amerika két leghosszabb ideig futó tévéshow-ját: a House Party-nak 25 éven keresztül, míg a People Are Funny-nak 19 évig volt a házigazdája.


Egy boldog ember vallomásai címmel írta meg önéletrajzát, ami azért meglepő, mivel magánéletét számos tragédia árnyékolta be. Eredetileg Gordon Arthur Kelly néven látta meg a napvilágot, vér szerinti szüleit pedig sosem ismerte, néhány hetes korában fogadták ugyanis örökbe.

Linkletter Walt Disney jó barátja volt, házassága pedig Hollywood leghosszabbjai közé tartozik. 1935-ben vette feleségül Lois Forstert, aki öt gyermeket szült neki - közülük sajnos ketten már nem élnek.Diane húsz éves korában ugrott ki hatodik emeleti konyhájuk ablakából, Linkletter állítása szerint LSD hatása alatt, ám a boncolás végül ezt nem erősítette meg, Robert fiuk pedig egy autóbalesetben hunyt el. Ám a szörnyű sorscsapásokat is átvészelték együtt, és ma is együtt élnek, pedig 72 éve húzták fel egymás ujjára a gyűrűt.

Karl Malden és Mona Greenberg

A szerb Mladen George Sekulovich Hollywood fénykorának egyik utolsó, ma is élő legendás alakja. Több filmtörténeti klasszikusban dolgozott együtt Marlon Brandóval. Oscar-díját is az egyik ilyen filmért, A vágy villamosáért kapta meg 1952-ben.

A hetvenes években Malden újra nagy népszerűségre tett szert a fiatalabb nézők körében, amikor eljátszotta Mike Stone nyomozót a San Fransisco utcáin című krimisorozatban, ifjú tanítványa oldalán, akit az akkor még feltörekvő Michael Douglas keltett életre.


A 96 éves színészlegenda utoljára 2000-ben állt a kamerák elé Az elnök emberei egyik epizódjában. Ám nemcsak pályafutása, de magánélete is példaértékű az álomgyárban. 1938-ban vette feleségül ugyanis Mona Greenberget, akivel a mai napig boldogan él együtt, immáron hetven éve.

Charles Lane és Ruth Covell

Amikor Charles Lane 102 éves korában, 2007-ben elhunyt, Hollywood legidősebb profi színészét veszítette el személyében. Pályafutása a harmincas években kezdődött, a filmek és sorozatok száma pedig, melyekben szerepelt, több mint háromszázra tehető. Lane több alkalommal is együtt dolgozott a legendás rendezővel, Frank Caprával, akinek egyik leghíresebb filmjében, Az élet csodaszépben is szerepelt.

Életstílusáról sokat elárul az az eset, amikor 1990-ben légzési gondokkal küszködve szállították kórházba. Miután a doktor megvizsgálta, megkérdezte tőle, hogy még mindig dohányzik-e. Lane erre csak annyit válaszolt, hogy 45 perce már nem, és soha többet nem gyújtott rá. Ruth Covellel 1932-ben álltak az oltár elé, és hetven évig tartó házasságuknak csak felesége 2002-ben bekövetkezett halála vetett véget.

Bob Hope és Dolores Reade

Bob Hope Amerika egyik legnépszerűbb komikusa volt évtizedeken keresztül, akinek sokrétű munkássága a rádión és a színpadon át, a televízión keresztül egészen a mozifilmekig terjedt. Humanitárius munkásságért az 1903-ban Angliában született humorista négy alkalommal vehette át a Filmakadémia különleges Oscar-díját, utolsó alkalommal 1966-ban.


Házasélete egy titokzatos friggyel kezdődött. 1933-ben vette feleségül Grace Louise Troxellt, ám miután néhány év múlva eltűnt a házasságlevelük, azt állította, hogy nem sokkal az esküvőjük után elváltak. Ennek ellenére arról kezdtek pletykálni, hogy Hope-nak gyereke született Troxelltől, amit alátámaszt az a tény is, hogy még sokáig küldött pénzt egykori feleségének.

Bob Hope talán nem volt az az igazi mintaférj első házasságában, de a másodikban már kitartóbb volt. Második felesége, Dolores Reade mellett ugyanis 69 éven keresztül, egészen 2003-ban bekövetkezett haláláig kitartott. Hope akkor száz éves volt, felesége pedig ma is jó egészségnek örvend, és jövőre tölti be századik életévét.

Ezt is szeretjük