Íme, az 5 legbájosabb tévés doktornő magyar hangja

Talán senkinek sem kell bemutatni a tévés medikákat. De vajon hogy néznek ki szinkronhangjaik?

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Vészhelyzet, A Grace klinika, Dr. Csont, Dokik, Dr. House - mindegyik sikere nagyrészt a szereplőgárdán dőlt el. Kórházi dráma vagy komédia, egy biztos, a válogatásnál mindig ügyelnek a nemek egyensúlyára.

Olivia Wilde a Dr. House egyik jelenetében

A képlet egyszerű: míg a női nézők elvesznek a jóképű főorvos kék szemében, addig a férfiak kifigyelhetik, melyik decens fehér köpeny rejti a legcsinosabb medikát. A szexis doktornő figurája évtizedek óta tuti befutó, mert ő az, akiben tökéletes arányban testesül meg a szépség és az ész. Utánanéztünk, kik napjaink legdögösebb doktornői, és ami számunkra még érdekesebb, kik azok, akik csábos, búgó hangjukkal életre keltik őket a magyar nézőknek.

Dr. Izzie Stevens - Mezei Kitty

A bájos Katherine Heigl csak egy a dögös szőkék közül, akiknek a harminc éves Mezei Kitty hangját adta pályafutása alatt. Itt van mindjárt a Highschool Musical mindhárom része, melyben ő szinkronizálta Ashley Tisdale-t, de Sarah Michelle Gellar is az ő magyar hangjával bódítja a vámpírokat a Buffyban. Határozott, okos és szexis női karaktereinek sorát bővíti a Chuck ügynöknője, a gyönyörű Yvonne Strahovski vagy a Tuti gimi legokosabb lánya, Hayley is.

Katherine Heigl és Mezei Kitty (Forrás: www.h2o-story.mindenkilapja.hu)

Nem csak szőkeségük közös, véletlenül még magánéletük is hasonlóan alakult. Mindketten megtalálták ugyanis a maguk hercegét, míg A Grace klinika Stevens doktornője a századik epizódban mondott igent a jóképű Justin Chambers alakította Alexnek, addig a szinkronszínésznő tavaly állt oltár elé szerelmével, így mostantól Chater-Mezei Kitty néven találkozhatunk vele.

A tatabányán élő fiatal lány eredetileg művelődési menedzsernek tanult, de később megszerezte a színészi és a szinkronszínészi képesítést is. A filigrán művésznő a tatabányai Jászai Mari Színházban kezdte a pályát, de kolléganője, Simonyi Piroska beajánlásával végül a szinkronstúdióban kötött ki. Sokoldalúságát bizonyítja, hogy Mezei Kitty mára az egyik legkeresettebb női hanggá vált. Idén áprilistól a Viasat3 alámondásainak és ajánlóinak is ő a hivatalos hangja, de rajzfilmekben is sokat hallhatjuk, ő magyarítja például a Disney Mickey egerének párját, Minnie-t.

Dr. Elliot Reid - Zakariás Éva

A Dokik bőbeszédű komikájának magyarítására Zakariás Éva a lehető legjobb választás volt. A színésznőnek szerencsére gyorsan pörög a nyelve, melyre nagy szüksége is volt a frappáns párbeszédekkel teli kórházi vígjáték szinkronjánál.

Korábban is volt már hasonlóan vicces és hadarós karaktere, mégpedig egy rajzfilmfigura, a Némó nyomában Szenillája. A színésznő sokoldalúságát bizonyítja, hogy a csetlő-botló Elliotot ügyetlenkedései ellenére is képes őrülten vonzó nővé tenni. Zakariás Éva elsősorban színpadi színésznő, de hangját így is számtalan filmben, sorozatban hallhattuk már, többek közt a Smallville-ben Martha Kentként vagy a Baywatch-ban a szexis Stephanie-ként. Korábban ő is szerepelt sorozatokban, a Familia Kft.-ben és a Szomszédokban is feltűnt.

Sarah Chalke és Zakariás Éva (Forrás: www.fehervar.hu/szinhaz)

A színésznő a Gór Nagy Mária Színitanodában végezte tanulmányait, előbb Debrecenben, majd Sopronban játszott. A székesfehérvári Vörösmarty Színház társulatának egyik alapító tagja volt, ahol zenés és prózai darabban egyaránt játszott. Innen idén márciusban elbocsátották, így jelenleg nem tartozik egyetlen társulathoz sem.

A Civitatis-díjas és Vörösmarty-gyűrűvel is jutalmazott művésznő optimista alkat, és nem esett kétségbe, különben is sokkal fontosabb teendők kötik le mostanában. Három éves kisfia, Roland Dávid mellé ugyanis 2008 nyarán kistestvér érkezett, így most leginkább velük és férjével, Csontos Rolanddal tölti az időt.

Dr. Remy Hadley alias Tizenhármas - Kéri Kitty

Az Olivia Wilde alakította csinos rezidens Dr. House második csapatának egyetlen női tagja, így aztán gyakran be kell vetnie a női rafinériát, ha jutni akar valamire a macsók között. A mandulaszemű barna szépségnek egy hasonló karakterű színésznő, Kéri Kitty kölcsönzi a hangját, aki egyaránt remekül hozza a vagány, szexi csajt és a józan, törekvő doktornőt.

A 37 éves művésznő a Színművészeti elvégzése óta a Vígszínház tagja, színpadon és filmen is elég sokat szerepel. Bájos arca sokaknak ismerős lehet az Egy szoknya, egy nadrág új feldolgozásából, az S.O.S Szerelemből vagy a Tűzvonalban című sorozatból.
Szinkronszínésznőként sok kemény nőnek adta már hangját, például a balhés Michelle Rodrigueznek a Lostból vagy az Eltűntnek nyilvánítva dögös ügynökének, Vivica A. Foxnak.

Olivia Wilde és Kéri Kitty (Forrás: www.zene.hu)

Legismertebb szinkronszerepe mégis talán a Szex és New York szende szépsége, a Kristin Davis által játszott Charlotte. A színésznő októberben rendezőként is debütált a Karinthy Színház Tudós nők című Moliére-darabjával. Aki viszont inkább játszani szeretné látni, megteheti, ha jegyet vesz a Pesti Színház A chioggiai csetepaté című vígjátékára vagy a Büszkeség és balítéletre a Karinthyba.

Kéri Kitty saját bevallása szerint imádja a mexikói és az olasz ételeket, fogyókúrázni is csak egy szerep kedvéért hajlandó. A hétköznapokban egyébként boldog feleség és kétgyermekes anyuka, férje, Frank Róbert balettművész-táncterapeuta, gyermekei, Dani és Flóra nyolc, illetve hat évesek. Egyébként is jól kijön a kicsikkel, Kalandra fel! címmel még gyereklemeze is megjelent.

Dr. Allison Cameron - Zsigmond Tamara

A Jennifer Morrison által játszott Cameron doktornő igazi szépség, bájos barnaként és szexi szőkeként is őrülten vonzó, nem csoda, hogy Dr. House-zal közös jelenetei csak úgy szikráznak a szexuális feszültségtől. Az olykor szentimentális, máskor vad és vérmes doktornőt szinkronizálni se könnyű feladat, de Zsigmond Tamarára nem lehet panaszunk.

A 32 éves szinkronszínésznő nem tapasztalatlan kezdő, már kisgyermekként mikrofon mögött állt, sőt, a Cimbora című ifjúsági műsorban is szerepelt. Földessy Margit stúdiójából egyenes út vezetett a Színművészetire, de elutasították, mert már akkor túl kiforrottnak találták a személyiségét.

Jennifer Morrison és Zsigmond Tamara (Forrás: www.filmkultura.hu)

Magabiztosságát bizonyítja szinkronszerepeinek változatos listája, az évek során hallhattuk már hangját Kelly Bundyként az Egy rém rendes családban vagy Peytonként a Tuti gimiben. Rajzfilmekhez is hívják, a Harmadik Shrekben például ő szinkronizálta Hamupipőkét, a Kung Fu Pandában pedig a Tigrist. Legdögösebb szerepében Megan Foxot magyarította a Transformers-ben, de adta már hangját Jessica Albának és Brittany Murphynek is.

Dr. Temperance Brennan - Bertalan Ágnes

A Bones - Dr. Csont főszereplője, a bájos Emily Deschanel által megformált karakter zseniális antropológus-orvos, de a laboron kívüli emberi kapcsolatokban nemigen találja a helyét. Dr. Brenann köpenybe bújik, és tudós szerepet ölt magára, hogy nőiességét és érzékenységét leplezze.

De a jóképű Booth ügynökkel való munka végül rádöbbenti, hogy bizony gyakran győz a szív az ész felett. Hűvös józansága ellenére kettejük között mindig izzik a levegő, így az izgalmas páros szinkronizálása szép kihívás a színészeknek. Bertalan Ágnes remek választás volt női hangnak, mivel azonnal sikerült a pedáns és arrogáns doktornőt szexissé és szerethetővé tennie.

Bertalan Ágnes hangja számtalan sorozatból ismerős lehet, ő magyarítja többek között a Szex és New York Mirandáját vagy Eli Stone menyasszonyát, Taylort. Szép, tiszta kiejtését már az m1 Szósz?! című nyelvművelő műsorában is hallhattuk, de a Magyar Rádió mesejátékaihoz is gyakran hívják.

Emily Deschanel és Bertalan Ágnes (Forrás: www.theater.hu)

A 41 éves budapesti színésznő 1990 és 2006 között Kecskeméten a Katona József Színház állandó tagja volt, majd a József Attila Színház társulatához szerződött. Színpadon kiemelkedőt nyújtott a Tartuffe című Moliére-darabban, jelenleg pedig a Kölcsönlakás című angol bohózatban csillogtatja meg komikusi tehetségét.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Tévéfilmekben is feltűnt, ezek közül a Fekete tej, a Falfúró vagy Az utolsó blues már DVD-n is megjelent. Legutóbb Bándi Juci szerepében, a Rém rendes család Budapesten című kérészéletű vígjátékban láthattuk. A szingli Brennannel ellentétben Ágnes két gyermek büszke anyukája, férje Egressy Zoltán drámaíró, a Portugál című nagy sikerű darab szerzője.

OLVASD EL EZT IS!

  • kulka jános
  • szabó sipos barnabás

Így néznek ki a Dr. House sorozat szinkronhangjai

  • angelina jolie
  • natalie portman

Az 5 legbájosabb női szinkronhang

Ezt is szeretjük