Az 5 legbájosabb női szinkronhang

Akiket nap mint nap hallunk

A férfihangok után ezúttal közkedvelt sorozatok hölgyszereplőinek magyar hangjaival ismerkedhetsz meg.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A férfi szinkronhangok közül jó néhány szinte összeforrt egy-egy neves, világhírű színésszel, elég csak Józsa Imre hangját felidézni, akiről sokaknak Nicholas Cage ugrik be, vagy esetleg Rékasi Károlyét, aki rögtön eszünkbe juttatja Tom Cruise-t.

Vajon a következő öt színésznő közül melyikük magyarítja Natalie Portmant?

A női hangok esetében már nem ilyen egyszerű a párosítás. Náluk ugyanis többször előfordul, hogy inkább karakterekhez, mintsem sztárhoz kapcsolódnak.

Ezért van az, hogy egy ismerős csicsergés hallatán a filmben szereplő külföldi színésznő neve helyett inkább azt mondja az ember, hogy: Tudod, ő a Helyszínelőkben a barna hajú csaj. Összeállításunkban öt bájos női magyar hangról rántjuk le a leplet.

Orosz Helga

Orosz Helga napjaink egyik legnépszerűbb amerikai filmcsillagának, Angelina Jolie-nak kölcsönzi egyedi csengésű, karakteres hangját. A színésznő saját bevallása szerint kihívásnak tekinti Jolie szinkronizálását, mivel a Lara Croft sztárja meglehetősen visszafogott stílusban beszél. Ám emellett volt már Melanie Griffith és Michelle Preiffer is, a tévében pedig élőben is láthattuk a Barátok köztben: ő személyesítette meg Kinga ál-anyukáját.

A 47 éves színésznő eredetileg logopédusnak készült, de aztán mégiscsak a színi pályán kötött ki, amatőr színjátszóként. Ennyivel azonban nem elégedett meg, jelentkezett a Színművészetire, melyet 1986-ban végzett el. Ezután a Madách Színház vette fel tagjai közé, 1991-től pedig szabadfoglalkozásúként tevékenykedik a szakmában.

Orosz Helga és Angelina Jolie

Érdekesség, hogy testvére, Orosz Anna szintén sokat szinkronizál, ő például a vasárnapi matinéidőpontra száműzött Lost Libby-je, és a kultikus X-akták későbbi évadaiban is hallhattuk Monica Reyes ügynökként.

Náray Erika

És ha már X-akták, akkor természetesen nem maradhat ki egy igazi szinkron-klasszikus, Náray Erika, aki Scully ügynökként tíz évadon keresztül próbálta Mulder-Rékasit visszaráncigálni a föld szilárd talajára. Az egri születésű színésznő már gyermekkorától vonzódott az irodalomhoz és a művészetekhez.

Érettségi után elsőre felvették a Színművészeti Főiskolára, ahol, bár eleinte nehezen oldódott fel, később sikerült kibontania tehetségét. Még a diákévei alatt kapta első szinkronmegbízatásait, és gyakorlatra olyan neves társulatokhoz járt, mint a Vígszínház és a Pesti Színház.

Náray Erika és Gillian Anderson, azaz Scully

Pályakezdőként azonban már nem kapott lehetőséget, így másik szenvedélyével, az énekléssel kezdett komolyabban foglalkozni. Jelentkezett, és fel is vették a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolára, emellett pedig kisebb-nagyobb színházi szerepeket is kapott, valamint Disney-rajzfilmekhez is énekelt betétdalt.

Scully sikere után dőltek az ajánlatok, egyszerre három területen - színpad, éneklés, szinkron - is képes volt teljesíteni, és teszi ezt mind a mai napig. Ami a magánéletét illeti, időközben hozzáment főiskolai szerelméhez, ifjabb Bergendy Istvánhoz, akinek 2000-ben kislányt szült.

Agócs Judit

És máris itt van a Helyszínelőkből az a bizonyos barna hajú csaj! Persze emellett Agócs Judit számtalan más – nem kizárólag barna - krimisorozatbéli karakternek adja a hangját. Ő magyarítja például JJ-t a Gyilkos elmékből, és ugyancsak az ő hangján szólal meg a Dragnetben Eva Longoria. A 34 éves színésznő elég visszafogott életet él, a magánéletéről szinte semmit sem lehet tudni.

Agócs Judit és Jorja Fox, azaz Sara Sidle a CSI-ból

Annyi bizonyos, hogy a Gór Nagy Mária Színitanodában sajátította el mesterségének fogásait, majd 2001-től a Győri Nemzeti Színház társulatának tagja, ahol rendszeresen fellép a színpadon.

Zsigmond Tamara

Az ember szinte naponta hallja Zsigmond Tamara nevét, hiszen jó magyar szokáshoz híven még mindig narrátor sorolja el egy-egy sorozat elején, kiket is hallunk majd a megszokott arcok nézése közben. És őt aztán gyakran említik, szerdánként bizonyosan, hiszen a színésznő hangja csendül fel akkor, amikor a bájos és újabban szőke Jennifer Morrison doktor Allison Cameronként megszólal a Doktor House-ban.

És nemcsak a tévében, a moziban sem kell nélkülöznünk csicsergését, az újabb Star Wars filmekben ugyanis ő magyarítja a Natalie Portman által megformált Amidalát. 31 éves kora ellenére már rengeteg szinkronfeladaton van túl, még gyerekként kezdte látogatni Földessy Margit színi foglalkozásait.

Zsigmond Tamara és Jennifer Morrison, Doktor House csapatából

Alig volt nyolc éves, amikor megkapta első megbízását a Homok éve című cseh filmben. Innentől kezdve beindult a karrierje, kezdve Kelly Bundy-ként a Rém rendes családból, majd sorra jött a többi szerep is. Bár a Színművészeti Főiskolára nem sikerült bekerülnie, igazán sikeres és tapasztalt szinkronszínésszé vált az idők során.

Balogh Erika

A pikírt tónusokra is képes Balogh Erika manapság ki másnak lehetne magyar hangja, mint a tisztaság- és tökéletességmániás Bree-nek, a Született feleségekből. De azt se feledjük, hogy anno Balogh Erika nyafogott Lucy-ként a Dallasban.

És a Baywatch bögyös Pamela Andersonja szájába is ő adta a magyar szavakat. A színésznő Kiskunfélegyházán látta meg a napvilágot 1958-ban. Színművészeti Főiskolát végzett, ezután pedig különböző színházi társulatoknál helyezkedett el.

Balogh Erika és a Marcia Cross által alakított született feleség

Tíz éve lett a kecskeméti Katona József Színház tagja, akik 2005-ben, egy titkos voksoláson Az évad színésznőjévé választották.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Rá egy évre a rangos Jászai Mari-díjat is hazavihette, ezenfelül pedig a közönség megszavazta számára a Súgó Csiga díjat.

Ezt is szeretjük