Így néz ki a 4 legdögösebb férfiszinkronhang
Nap mint nap hallod őket Hollywood sármőrjeiként megszólalni. Nézd meg, mely magyar színészek hódítanak pusztán a hangjukkal.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szinkronszínészek általában két nagy csoportba sorolhatók. Az egyikbe azok a sztárok tartoznak, akik gyakran szinkronizálnak ugyan, de inkább sorozatbéli karakterekhez köthetők. Ilyen Bozsó Péter, ő egyebek között az X-akták Mulder-utód Doggett ügynökének kölcsönözte hangját.

Bozsó Péter (forrás: www.szinhaz.hu) és Seszták Szabolcs (forrás: www.magyarszinkron.hu)

Vagy éppen Seszták Szabolcs, aki számos más sorozatszinkron mellett a Hősökben Peter Petrelliként, újabban pedig a Cobra 11-ben Semirként szólal meg. Mellettük pedig vannak azok, akik többnyire ugyanannak az ismert külföldi hírességnek kölcsönzik orgánumukat.

A fiatalon elhunyt Selmeczi Rolandot például általában Brad Pittel és Antonio Banderas-szal kapcsolták össze a nézők. De a királyi tévében futó Kultúrház című műsor Galambját, azaz Galambos Pétert hallva is sokaknak rögtön beugrik Denzel Washington. A következőkben olyan magyar színészek közül válogattunk ki néhány kedvencet, akik viszont mindkét kategóriába besorolhatók.

Leonardo DiCaprio, Jason Biggs – magyar hangja: Hevér Gábor

A kölyökkorból kinőtt, egyre sármosabb DiCaprio játékához egy végtelenül kellemes hangú magyar színész, Hevér Gábor ad plusz vonzerőt. Ugyancsak ő adja hangját az Amerikai pités Jason Biggs filmjeihez is, és a Szökés agyontetovált és huncutul ravasz Scofield-je szintén általa magyarosodott.

A negyven éves színész nevét érdemes megjegyezni, hiszen, bár nem keresi a feltűnést a reflektorfényen kívül, tehetségéről nyilvánvalóan sokat elárul, hogy 2003 óta a Nemzeti Színház társulatának tagja.

Leonardo DiCaprio és Hevér Gábor (forrás: www.nemzetiszinhaz.hu)

Hevér mind drámákban - A Mester és Margarita -, mind pedig komédiákban - Vesztegzár a Grand Hotelben - képes megmutatni szerepformáló képességét. Erről bárki megbizonyosodhat, akinek van lehetősége eljutni a Nemzetibe, hiszen a magyar Leó jelenleg is hét darabban játszik.

A szegedi születésű fiatalember egyébként 12 éve végezte el a Színház- és Filmművészeti Főiskolát, majd rögtön a Budapesti Katona József Színházhoz került, mint főiskolai hallgató. Több neves színi kitérő után 1998-ban alapította meg a talányos nevű Bolygó Kultusz Motelt. Ez tulajdonképpen egy laza társulat, konkrét színházépület nélkül, tagjai pedig időről időre bemutatnak egy-egy darabot a nagyközönségnek. Természetesen a filmezés sem maradt ki az életéből: 2001-ben a kis költségvetésű, keserédes vígjátékban, a Papsajtban működött közre.

Tom Hanks, Tim Robbins – magyar hangja: Rátóti Zoltán

A magyar szinkronrendezők Tom Hanks magyarításánál a legtöbbször három színészben gondolkodnak. Az utóbbi évek komoly, drámai szerepeihez – Halálsoron; A számkivetett – Kőszegi Ákos mély hangját látták megfelelőnek.

Tim Robbins és Rátóti Zoltán (forrás: www.nemzetiszinhaz.hu)

A kilencvenes évek romantikus Meg Ryan-es mozijaihoz általában Forgács Pétert hívták. Ami pedig az azt megelőző, korai, könnyed vígjátékokat – Legénybúcsú; Segítség, felnőttem - illeti, Rátóti Zoltánt vélték a tökéletes választásnak. De a Jászai-díjas színész nem csak Hanks-nek kölcsönözte hangját, hanem Tim Robbins-nak is, neki szintén többnyire a vígjátéki szerepekhez. Rajtuk kívül pedig hallható volt a Matrix Smith ügynökeként is.

Az 1960-ban született színész 23 évesen végezte el a Színművészetit, azóta rendszeresen játszik a legkülönfélébb színdarabokban, valamint filmekben is felbukkan. Annak idején a Szomszédokban öt éven át alakította Csók Antal rendőrt, emellett látható volt a Csak szex, és más semmi és az Emelet című mozikban is. Bár sorozatokban ritkábban hallható, az Édesek és mostohák Mr. Prestonja általa magyarosodott.

Elijah Wood, Orlando Bloom – magyar hangja: Csőre Gábor

Akár hősies hobbitka, akár sármos kalózivadék, Csőre Gábor képes sokféle figurát megtölteni élettel, pusztán az orgánumát bevetve. És akkor még nem is beszéltünk az örök mókamester Adam Sandlerről, valamint a South Park mocskos szájú Cartmanjéről, akik szintén csőregáborul beszélnek!

Elijah Wood és Csőre Gábor (forrás: www.pestiszinhaz.hu)

Az 1971-ben született színész már gyermekkorában kapcsolatba került a szakmával.
Alig volt 11 éves, amikor bekerült a Magyar Rádió gyermekstúdiójába, ahol számos rádiójátékban jutott kisebb-nagyobb szerephez. A Színművészetit végül 1997-ben végezte el, onnantól kezdve a Vígszínház társulatának tagja.

Az alacsony termetű, ám annál nagyobb tehetséget már több ízben kitüntették: 2002-ben megkapta a Ruttkai-emlékgyűrűt, rá két évre pedig a Hegedűs Gyula Díjat. Filmben 13 évesen játszott először, ez volt a Kismaszat és a gézengúzok. Az utóbbi idők terméséből pedig a 2005-ös A fény ösvényei taxisofőrjeként lehetett ráismerni – ha nem is az arcára, de a hangjára bizonyosan.

John Travolta, Alec Baldwin – magyar hangja: Csankó Zoltán

A filmgyártás két örökké megújulni képes alakját ki más szinkronizálhatná, mint Csankó Zoltán, aki a hangját bámulatos sokszínűséggel tudja használni. A Jászai- és Radnóti-díjas színész először a Dallas Bobbyjaként vált ismertté, mint hang, azóta pedig elhalmozzák változatosabbnál változatosabb megbízásokkal. A felsoroltakon kívül a 46 éves színész orgánuma dobja fel Carlos karakterét a Született feleségekben, de a CSI: New York-i helyszínelők csapatfőnöke, Mac Taylor hadnagy is csankósan osztja ki a rosszfiúkat.

Alec Baldwin és Csankó Zoltán (forrás: www.nemzetiszinhaz.hu)

No, és persze ott van a kiskölykök kedvenc vonatja, Thomas – a kék mozdony történetei ugyanis szintén a színész hangja által elevenednek meg. Csankó Zoltán, csakúgy, mint a felsorolt művészek, a Színművészeti hallgatójaként ismerkedett meg a mesterség fortélyaival, jó húsz évvel ezelőtt.

2004-ben lett a Nemzeti Színház társulatának tagja, ahol jelenleg három színműben tekinthető meg. Ami a filmszerepeket illeti, ugyancsak 2004-ben, A miskolci Boniésklájd Tóth hadnagyaként mutatkozott meg a vásznon.

Ezt is szeretjük