Lajos herceg igazi izgő-mozgó gyerkőc: Vilmos szerint ezt a dolgot imádja a legjobban

Vilmos herceg ritkán mesél a gyerekeiről.

lajos-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A királyi család rajongói mindig örülnek annak, ha Vilmos herceg vagy Katalin hercegné elcsepegtet pár információit a gyermekeikről.

A nyolcéves György hercegért, a hatéves Charlotte hercegnőért és a háromesztendős Lajos hercegért ugyanúgy rajonganak, mint a házaspárért. Míg a két nagyobbik már iskolába jár, addig a kisebbik még csak óvodába jár.

Lajos hercegről így mesélt az apja

Vilmos herceg a BBC podcastjében, a Newscastben volt vendég, a beszélgetés elsősorban az Earthshot Prize díjátadó gálára fókuszált, amit Cambridge hercege és hercegnéje hozott létre. Ez a történelem legrangosabb globális környezetvédelmi díja, amelynek fő célja a változások ösztönzése és a bolygónk helyreállítása a következő tíz évben. Bár a projekt volt a beszélgetés témája, a herceg a gyermekeit is megemlítette, Lajosról elárulta, mennyire aktív kisfiú.

- Lajos imád kint, a szabadban játszani, szinte már a kertben él - viccelődött róla az édesapja.

Nem véletlen, hogy a legkisebb gyermekük legnagyobb kedvenc elfoglaltsága a kinti játék. A hercegi pár számára mindig is fontos volt, hogy a csemetéiket úgy neveljék, szeressenek a szabad levegőn játszani, hasonló gyerekkort szeretnének biztosítani nekik, mint amilyen nekik volt, pont ezért törekednek arra, hogy minél több programot szervezzenek a természetben.

A nevelésük eddig sikerrel járt, hiszen David Attenborough legendás természettudós és dokumentumfilmes György herceg kedvenc híressége, Charlotte hercegnő pedig imádja a lepkéket, a virágokat és a pókokat.

GettyImages-1230070119
Fotó: WPA Pool / Getty Images Hungary

Vilmos az interjúban elmondta, félti a gyermekei jövőjét, szerinte, ha most nem cselekszünk, és nem mentjük meg a bolygót, ezzel a jövő generációjának ártunk. Azt vallja, ha a klímaváltozásról az elkövetkezendő harminc évben is csak beszélgetnek, de nem tesznek ellene semmit, túl késő lesz.

Katalin hercegné kockás ruhái

Képes összeállításunkban megnézheted Katalin hercegné legszebb kockás ruháit.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük