A klinika Brinkmann professzorának fiatalkori fotói: ilyen jóképű pasi volt Klausjürgen Wussow
Klausjürgen Wussow már fiatalon megkezdte színészi karrierjét.

klausjürgen-wussow-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Amikor Klausjürgen Wussow először tűnt fel a képernyőn Brinkmann professzor bőrébe bújva 1985-ben, akkor már 56 esztendős volt. A német színész, bár csak a '80-as években vált világsztárrá, már a '40-es években építeni kezdte karrierjét.

Klausjürgen Wussow fiatalon

A Volksbühne színházban debütált még 1947-ben, 18 évesen, csak a színpadon több mint 160 különböző szerepet eljátszott több mint ötven év alatt. Berlini, frankfurti, zürichi és bécsi színpadon is bebizonyította tehetségét, derült ki egy 2002-es interjújából, amit még a Telének adott. A színház mellett számos tévéfilmben szerepelt, de a világhírnevet A klinika című sorozat hozta meg számára, mint kiderült, először nem őt nézték ki Brinkmann professzor szerepére.

- Akkoriban nem volt túl rózsás a helyzet: amikor felajánlották Brinkmann professzor szerepét, volt néhány megbízásom már, emellett senki nem sejthette, mennyire sikeres lesz ez a sorozat, amolyan második választás voltam csak, mert Armin Mueller-Stahl színész visszautasította Herbert Lichtenfeld ajánlatát. Ez volt az én szerencsém - fogalmazta.

Legalább öt-hat alkalommal orvost játszott a képernyőn, emiatt egyes rajongói azt gondolták róla, hogy a való életben is gyógyítással foglalkozik, így még olyan leveleket is kapott, amelyekben a segítségét kérték a gyógyászattal kapcsolatban.

Mivel ötven felett lett igazán ismert, így nem biztos, hogy mindenki tudja, hogyan is festett a karrierje elején. Képes összeállításunkban megnézheted Klausjürgen Wussow fiatalkori képeit.

Cover- és ajánlóképek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük