Szívszorító, mit tett Kirk Douglas a halála előtt - Ettől te is meghatódsz
Kirk Douglas vagyona nagy részét a jótékonysági szervezetére hagyta.

kirk-douglas-michael-douglas-2019-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kirk Douglas február 5-én, 103 esztendősen hunyta le örökre a szemeit. A Spartacus legendás sztárja karrierje során mesés vagyont halmozott fel, aminek sorsára most fény derült.

A külföldi sajtó lehozta, hogy a vagyona nagy részét nem a családtagjaira hagyta, hanem az alapítványára, amit a rászorulók oktatására és az egészségügy fejlesztésére hozott még létre feleségével. 

Kirk Douglasnek aranyból volt a szíve

A Page Six információ szerint a 80 millió dolláros, azaz a közel 25 milliárd forintos vagyonából 64, átszámítva 20 milliárd forint jótékony célokra fordul, a vagyon maradékának sorsáról egyelőre nincs információ.

A legendás színésznek mindig is aranyból volt a szíve, az alapítványt is azért hozta létre a feleségével 1964-ben, hogy olyanokon segíthessenek, akik máskülönben nem tudnának egyedül egyről a kettőre jutni. A Douglas Alapítvány hivatalos honlapján az olvasható, hogy a színész tudja jól, milyen szegénynek lenni, hiszen a 20. század elején nehéz sorsú szülei Oroszországból vándoroltak át az Egyesült Államokba egy jobb élet reményében.

Amikor Kirk Douglas elhunyt, fia, Michael Douglas Instagramjára írt búcsúsoraiból is kiderült, mennyire fontos volt a legendás sztárnak, hogy másokon segítsen.

 A világ számára ő egy legenda volt, az aranykor színésze, aki jól élt az aranyéveiben is, egy humanitárius volt, aki elkötelezetten hitt az igazságosságban, és mindannyiunkat arra ösztönzött, hogy ugyanerre törekedjünk - fogalmazta akkor Michael Douglas.

Kirk Douglas és felesége közös fotói

Képes összeállításunkban megnézheted Kirk Douglas és szeretett felesége közös fotóit.

Ezt is szeretjük