Kirk Douglas 66 évig volt házas - Fotókon imádott feleségével
Ritka fotókat mutatunk Kirk Douglasről és feleségéről, Anne-ről.

kirk-douglas-felesége-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az egész világot megrázta Kirk Douglas halála, a színészlegenda 103 évet élt. A Spartacus sztárja nemcsak a karrierjében, hanem a magánéletében is sikeresnek vallhatta magát. 1953-ban a Kegyelemlövés című film forgatásán ismerkedett meg Anne Buydensszel, akivel egy évvel később összeházasodtak. 66 évet éltek le együtt férjként és feleségként, kitartottak egymás mellett jóban és rosszban is.

Kirk Douglas és Anne gyönyörű álompár voltak

Amikor először megismerkedtek egymással, a színészlegenda randira invitálta Anne-t, de az asszony visszautasította.

- Ő volt a legbonyolultabb nő, akivel valaha találkoztam. Én egy nagy filmsztár voltam, és meghívtam őt vacsorázni erre azt válaszolta: oh, köszönöm szépen, de nagyon fáradt vagyok - nyilatkozta a USA Todaynek 2017-ben.

Kirk nem adta fel, továbbra is csapta a szelet Anne-nek. A nő kicsit tartott a színésztől, azonban később rájött, a színész más, mint a többi hollywoodi sztár. Egy cirkuszban tartott jótékonysági gálán a szervezők megkérték a talpig öltönyben felöltözött Kirk Douglast, hogy ő is segítsen az elefánttrágya összegyűjtésében, a színész örömmel segített nekik. Mindennek Anne is szemtanúja volt.

- Az volt az a pillanat, amikor megfogott engem. Nemcsak vicces látványt nyújtott, hanem megmutatta, hogy képes olyan dolgokat is megtenni, amit nem is várna el tőle az ember - emlékezett vissza Anne.

1954-es esküvőjük után nem sokkal családot alapítottak. Két gyermekük született: Peter és Eric. Kirk Douglasnek első házasságából már volt két fia, Michael és Joel. Bár a házasságukban voltak nehezebb időszakok, mindig kitartottak egymás mellett. 2015-ben a People-nek Kirk Douglas így nyilatkozott házasságukról.

- Ha nem értünk valamiben egyet, akkor azt egy csókkal oldjuk meg.

Képes összeállításunkban összegyűjtöttük a legendás házaspár közös fotóit.

Ezt is szeretjük