Rasszista botrány a királyi családban: megnevezték, ki tett megjegyzést Harry és Meghan gyermekének bőrszínére

Kiszivárgott azon családtagok neve a királyi családból, akikről Meghan azt állította, rasszista megjegyzést tettek a fiára.

királyi-család
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Tegnap adták ki a könyvet, ami már hetek óta borzolja a kedélyeket az Egyesült Királyságban: Omid Scobie írása a királyi család jelenlegi helyzetét mutatja be, illetve kitér az elmúlt évek konfliktusaira is. A botrány már a megjelenés előtt borítékolható volt, de még nagyobb lett, mint gondoltuk: véletlenül ugyanis kiszivárogtak azon családtagok nevei, akik rasszista megjegyzéssel illették Harry és Meghan gyermekét.

Az egész világ emlékszik a Sussex hercegének és hercegnéjének nagy port kavart interjújára Oprah Winfrey-vel 2021-ből

Rasszista botrány a királyi családban

A beszélgetésben Meghan elárulta, néhány személy a palotából megjegyzést tett kisfia, Archie bőrszínére még a születése előtt: állítólag azt találgatták, vajon színes bőrrel jön-e a világra. 

GettyImages-1176994649 (1)
Fotó: Pool / Getty Images Hungary

Scobie a Végjáték című kötetben kitért erre az ügyre is, ám a véglegesített kéziratba nem írta bele, hogy konkrétan kik tették a rasszista kijelentéseket.

Egy korábbi verzió viszont tartalmazott neveket - Hollandiában ez került a nyomdába véletlenül. A nevek egyelőre nem kerültek nyilvánosságra, de nem kizárt, hogy hamarosan ez is megtörténik.

A szerző egyébként végül azért nem nevezte meg az említett személyeket, mert félt a jogi következményektől.  Ám azt leszögezte, pontosan tudja, kik ők: ezt Károly és Meghan akkori levelezéséből tudta meg. 

Katalin és Meghan kapcsolata

Katalint állítólag már attól rázza a hideg, ha csak meghallja sógornője nevét. 

Katalint a hideg rázta Meghan neve hallatán: új botránykönyv teregeti ki róluk a szennyest

Katalin és Meghan kapcsolata amúgy sem volt felhőtlen, de most állítólag még nagyobb a szakadék közöttük.

Elolvasom

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist, médiaszemélyiség lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal? Hogyan lehet feldolgozni az életünkben felmerülő elakadásokat? Miért káros, ha mindig arra fókuszálunk, hogy mindenki szeressen bennünket? Hogyan békéljünk meg saját tökéletlenségünkkel? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Cover-fotó: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük