Kínos videók! Amit a sztárok kihagynának a hivatalos életrajzból

A legtöbb sztár karrierje kezdetén készültek olyan felvételek, melyeket ma már nem szívesen mutogatnának.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár rengetegen irigylik a hollywoodi hírességeket, azért szívósságra, no és persze jó adag szerencsére is szüksége volt a ma már befutottnak számító színészeknek, hogy igazi sikereket érjenek el.

Ki gondolta volna, hogy az édes Drew Barrymore egyszer vadóc botrányhősnővé érik?

Keveseknek adódik meg az, hogy az ismeretlenségből rögtön ölükbe hulljon a világsztárság – a legtöbben évekig keményen dolgoznak az ismertségért.

Így aztán nem csoda, ha időről időre előkerülnek régen elfeledett tévéreklámok vagy filmjelenetek, melyekben a jelen hírességei még mint ismeretlen arcok bukkantak fel.

Jodie Foster – tudálékos kislányból karakterszínésznő

A 46 éves színésznő nevére a mozikedvelők a Robert De Niro főszereplésével készült Taxisofőr révén emlékezhetnek, ahol 14 évesen egy Iris nevű gyermekprostituáltat alakított.

Azóta sokféle szerepkörben volt látható: A bárányok hallgatnak FBI-ügynökétől kezdve a Maverick bájos csalóján át a Nell, a remetelány címszerepéig a női karakterek széles skáláját jelenítette meg a filmvásznon.

Szinte hihetetlen, hogy a két gyermeket nevelő Foster három éves korában állt először a kamerák előtt – köszönhetően édesanyjának, aki televíziós producerként dolgozott. Eleinte reklámokban mutatta meg bájos pofikáját, majd különféle tévéfilmekben és sorozatokban bukkant fel. Mire 1976-ban eljátszotta Iris szerepét – ezért egyébként Oscarra is jelölték -, már több mint egy tucat szerepen volt túl, nem számítva a szpotokat!

Reklámfilmjei egyike volt az 1971-es GAF Viewmaster, melyben több más gyerekszereplő mellett az akkor hat éves, szöszi Jodie a háromdimenziós képek nézésére alkalmas eszközt dicséri. Érdekesség, hogy az édesapát a legendás Henry Fonda alakította!

A Youtube-videót megnézheted ide kattintva.

Hugh Laurie – vicces kétbalkézből cinikus kétballáb

Laurie tipikus példája annak, hogyan válhat egy ismeretlen színész máról holnapra ünnepelt sztárrá. Valószínűleg sokan vannak a rajongói között, akik öt-hat éve azt sem tudták, hogy él valahol Nagy-Britanniában egy ilyen nevű pasas, pedig a 49 éves sztár a nyolcvanas évek óta szerepel a képernyőn. Ráadásul igazán vicces szerepekben láthatta a nagyérdemű – elég, ha csak a Rowan Atkinson által fémjelzett Fekete vipera című sorozatra gondol az ember, ahol Laurie többek között mint ütődött régensherceg kacagtatta a nézőket.

2004-ben fordult a kocka: ekkor indult a Dr. House széria, mely azóta is töretlen népszerűségét jórészt a címszereplőnek köszönheti. A brit színész ugyanis olyan beleéléssel alakítja a mufurc amerikai orvoszsenit, hogy egyszerűen muszáj hétről hétre követni az epizódokat.

Nem csoda, ha évről évre jelölik valamilyen tévés díjra karakterformálásáért. A vicces Polaroid-tévéreklám még a színész hőskorából, valamikor a nyolcvanas évekből származik. Ekkor még nyoma sem volt a cinikus dokinak, annál inkább a humorzsák - és évtizedekkel fiatalabb - Laurie-nak.

A Youtube-videót megnézheted ide kattintva.

Courteney Cox Arquette - szókimondó csajból rámenős riporter

Az alabamai származású színésznő neve akkor vált közismertté, amikor szerepet kapott a nálunk is sikerrel futó Jóbarátok sorozatban. Az extra vékony és rendmániás Monicaként sok nézőt megnevettetett a széria tíz éve alatt. Természetesen a népszerűség több mozifilmszerepet is elhozott a sztárnak.

Így került be a kilencvenes évek közepén dívó tini-horrorfilmek legismertebb darabjába, a Sikoly-trilógiába, mint rámenős riporter. Bár a szerep nem követelt túl mélyre hatoló színészi játékot, magánéletileg mégis sikeresnek volt mondható.

A ma már 44 éves Cox ugyanis ott ismerte meg férjét, David Arquettet, akivel azóta is együtt él. Még mielőtt azonban meghódította volna a szélesvásznat, a sztár – sok kollégájához hasonlóan – reklámokkal próbált pénzt keresni.

Kutyabarátok készüljetek!


Jön a Dogz, az év legnagyobb kutyás fesztiválja! Falkasétákkal, állatorvosi tanácsadással, kutyás bemutatókkal, kutya&gazdi fotózással és sok más ingyenes programmal várunk szeptember 7-én a Városligeti Nagyréten.

Váltsatok jegyet a DOGZ fesztivál színpad izgalmas előadásaira is!

Promóció

Bár életrajzában valószínűleg nem említi meg, az 1985-ös Tampax tamponreklámja azóta történelmi jelentőségűvé nőtte ki magát. Ugyanis ez volt az amerikai tévézés történetének első olyan szpotja, melyben elhangzott a menstruáció szó.

A Youtube-videót megnézheted ide kattintva.
Ezt is szeretjük