A magyar televíziózás legbotrányosabb esetei

Káromkodás, hisztériás roham, nyilvános veszekedés - hazai hírességek kerültek kínos szituációkba a kamerák előtt.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy bekapcsolva hagyott mikrofon vagy egy operatőri baki rendkívül kellemetlen pillanatokat tud szerezni a hírességeknek. Hasonlóképpen azok az élő tévéműsorok, ahol túlságosan provokatív témák kerülnek elő, mert bizony nem mindenki képes arra, hogy megőrizze a hidegvérét váratlan helyzetekben.

Persze tudjuk, hogy a sztárok is csak emberek, ám mivel állandó reflektorfényben élnek, különösen vigyázniuk kell arra, hogy mit mondanak, és mit tesznek. Íme, néhány híresség, aki ezt a saját bőrén tapasztalta meg.

Figyelem! A lent látható videókban káromkodásokat és obszcén szavakat hallhatsz, csak saját felelősségre nézd meg őket!

Havas Henrik

A népszerű újságíró-műsorvezető két éve, a TV2 Activity című vetélkedőjében került olyan helyzetbe, amit bizonyára nem egyhamar fog elfelejteni. A műsorban több más híresség mellett Fekete Pákó is szerepelt, és a nigériai énekesnek köszönhető a váratlan fordulat, ami teljesen kiborította a Heti hetes 60 éves sztárját. A Csiszár Jenő vezette show-ban két csapatnak kellett volna versengenie egymással, a vesztesre pedig a győztes róhatta ki a büntetést.

Pákó azzal a szerinte vicces ötlettel hozakodott elő, hogy, ha Havas Henrikék veszítenek, el kell nyalogatniuk az általa hozott, csokoládéból készült hímtagokat. Jakupcsek Gabriella és Schobert Norbi - a csapat másik két tagja - csak a fejüket fogták, amikor az énekes megmutatta a sztaniolba csomagolt csokipéniszeket, a Táncsics Mihály-díjas újságíró azonban teljesen kikelt magából.

A stúdióban összesereglett nézők füle hallatára közölte, hogy szó sem lehet ilyen gusztustalanságról, és a szerkesztők épelméjűségét is megkérdőjelezte.

Annak ellenére, hogy a műsor munkatársai próbálták megnyugtatni, és biztosították, hogy nem minden részlet kerül adásba, Havas felháborodottan távozott. Pákó utólag úgy nyilatkozott, nem érti, mi volt a baj, hiszen a szerkesztőkkel korábban egyeztette tervét. Az ominózus eset természetesen erősen kozmetikázva került adásba, ám az interneten hamar megjelent a vágatlan verzió is.

Nagy Feró

A magyar rock veteránja mindig is büszkén vallotta, hogy ő nem tartozik a celebek közé, és neki senki nem mondja meg, hogy mit csináljon. Ennek ellenére mégis szerepet vállalt a TV2 Hal a tortán című főzős műsorában, amit utólag - saját elmondása szerint - nagyon megbánt. A 64 éves énekes Demcsák Zsuzsával, Zsidró Tamással, Nócival és Gesztesi Károllyal szerepelt a show-ban.

Mind a hírességek, mind a stáb úgy emlékszik vissza, hogy a Nemzet Csótánya végigbalhézta az egyhetes forgatást, és maga Feró sem titkolta, hogy nem érezte jól magát a „karót nyelt celebek” társaságában. A Beatrice frontemberénél akkor szakadt el a cérna, amikor Demcsák Zsuzsa a szemére vetette, hogy meg sem kóstolta a szilvás gombócot, amit Zsidró Tamás készített.

Bár a műsorba természetesen nem vágták be a kérdéses részeket, az internetre felkerült egy videó, ami megörökíti a rocker egyik dühkitörését. A felvételen Ferónak csak hosszadalmas és cifra káromkodását halljuk, amint a műsor készítőit és a részt vevő hírességeket becsmérli, a kamera pedig a döbbent sztárvendégek arcát pásztázza. Az énekes utólag úgy nyilatkozott az eset kapcsán, hogy rosszul érezte magát a forgatás alatt, és innia kellett, hogy el tudja viselni a társaságot egy hétig.

Kiszel Tünde

A dekoratív médiaszemélyiség nem egyszer került már kínos helyzetbe, ám az egyik legemlékezetesebb esete kétségkívül az volt, amikor gázsiját a tévénézők szeme láttára aprópénzben kapta meg. A műsorvezetőnő két éve a magyar Music Television Swung című beszélgetős műsorában szerepelt, amikor a kellemetlen incidens érte.

A provokatív stílusáról elhíresült Nagy Sándor, a show házigazdája olyan celebeket hívott meg, akik abból élnek, hogy megjelennek a bulvárlapokban. Tünde büszkesége már akkor sebet kapott, amikor a hajdani Z+-os Alex „bulvárdíszpinty”-ként konferálta fel, ám a java még csak ezután jött.

Kép: rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence

A műsor végén ugyanis a vérig sértett híresség a kamerák előtt vehette át a szereplésért járó honoráriumát - a teljes összeget aprópénzben. Az eset nem maradt folytatás nélkül, Tünde perrel fenyegetőzött, amennyiben Alex nem hajlandó nyilvánosan bocsánatot kérni tőle. A békítő műsorból aztán még nagyobb botrány kerekedett, a felbőszült Kiszel - miután hiába várt a bocsánatkérésre - hozzávágta a pénzes zacskót a műsorvezetőhöz.

A videót ide kattintva tekintheted meg!

István Dániel

Minden műsorvezető rémálma, hogy a mikrofon véletlenül bekapcsolva marad, és a közönség olyan dolgokat is meghall, amiket eredetileg nem az ő fülének szántak. István Dániel, az RTL Klub Reflektor című magazinműsorának házigazdája saját kárán tanulhatta meg, milyen következményei lehetnek egy pillanatnyi gondatlanságnak.

A jóképű tévés tavaly októberben járt pórul, amikor mikroportját elfelejtették kikapcsolni, így a magyar sztárokat bemutató kisfilmek alatt végig hallani lehetett humorosnak szánt, ám nem egyszer sértő kommentjeit.

Az érintett celebek közül akadt, aki utólag csak nevetett az egészen, ám volt olyan is, aki nem bocsátott meg a műsorvezetőnek. Az esetnek végül nem lett komolyabb következménye, a tévécsatorna és Dani közleményben kértek bocsánatot a hírességektől és a közönségtől.

Szarvas László

A sármos híradós már régóta nem szerepel a képernyőn, ám bizonyára még most sem szívesen emlékszik vissza egy csaknem tíz évvel ezelőtt elkövetett bakijára. A TV2 esti híradójára készülő Szarvast kollégái fél perccel előbb vágták be a műsorba, mint amire számított, elégedetlenségének pedig nem éppen szalonképes kifejezéssel adott hangot.

A probléma csak az volt, hogy káromkodással tűzdelt méltatlankodását már rögzítették a kamerák, amit későn vett észre. Érthető hát az őszinte elképedés és zavar, ami kiült az arcára, mikor rájött, hogy már adásban van.

Ám profi híradós lévén gyorsan kivágta magát a kínos szituációból. Néhány másodpercnyi döbbent hallgatás után mintha mi sem történt volna, folytatta a hírek felkonferálását.

Vágó István és Fekete Pákó

A 61 esztendős kvízmester az RTL Klub Legyen Ön is Milliomos nevezetű műveltségi vetélkedőjében hozta kellemetlen helyzetbe a nigériai származású énekest. A magyar nyelv bizonyos hangjaival közismerten küszködő Pákónak arra a kérdésre kellett volna válaszolnia, hogy milyen gyártású a Mir űrállomás.

Vágó István tíz évig vezette az állami televízió nyelvművelő műsorát, így nem meglepő, hogy nem állta meg szó nélkül, ahogy a popsztár küszködik az űrállomás szó kimondásával. 

A nézők nagy derültsége közepette megpróbálta rávezetni a szemlátomást zavart Pákót az ű hang helyes kiejtésére, ám erőfeszítéseit nem koronázta siker.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Az énekes igencsak próbára tette a műsorvezető türelmét, és, bár a stúdióban ülők remekül szórakoztak, a végén már nem lehetett tudni, hogy vajon a játékmester vagy Pákó érzi-e kínosabban magát.

Ezt is szeretjük