Ma 55 éves Katarina Witt: friss fotókon a 80-as évek legszebb műkorcsolyázónője
Katarina Witt ma ünnepli 55. születésnapját.

katarina-witt-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Katarina Witt a '80-as évek ünnepelt műkorcsolyázónője volt. A Gyermek- és Ifjúsági Sportiskola tanonca volt, 1977-ben Jutta Müller, a világ egyik legsikeresebb korcsolyaoktatója lett a mentora. Hetente hatszor hét órát edzettek. A kemény munkának meg is lett a gyümölcse: 1983-ban Európa-bajnok lett, az 1984-es szarajevói olimpián aranyérmet szerzett, négy évvel később Calgaryban megvédte a címét. Végül 1994-ben vonult vissza.

Katarina Witt már 55 éves

Bájáról sokat áradoztak a lapok, az NDK-s sportolónőt a szocializmus legszebb arcának kiáltotta ki a Time magazin. 1998-ban még a Playboyban is szerepelt.

- A magazin szerkesztői vagy tíz évig könyörögtek, mire bevállaltam a meztelen fotózást. (...) Meg is érte ezt megtennem, a Marilyn Monroe-kiadás mellett ez volt akkor a másik olyan lapszám, amit világszerte elkapkodtak az újságárusoknál - magyarázta a német Express lapnak Witt, aki sosem vallotta be, pontosan hány millió dollárt kapott az exkluzív fotózásért.

Witt szépségével még Donald Trump érdeklődését is felkeltette abban az időszakban, amikor a '80-as évek végén és a '90-es évek elején Észak-Amerikában tartózkodott. Még a számát is odaadta neki Trump, de sosem hívta fel végül.

Napjainkban is remek formában van, ráadásul ma ünnepli 55. születésnapját a sportolónő. Képes összeállításunkban megnézheted Katarina Witt friss fotóit.

Ezt is szeretjük