Ma 55 éves Katarina Witt: friss fotókon a 80-as évek legszebb műkorcsolyázónője

Katarina Witt ma ünnepli 55. születésnapját.

katarina-witt-cover

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Katarina Witt a '80-as évek ünnepelt műkorcsolyázónője volt. A Gyermek- és Ifjúsági Sportiskola tanonca volt, 1977-ben Jutta Müller, a világ egyik legsikeresebb korcsolyaoktatója lett a mentora. Hetente hatszor hét órát edzettek. A kemény munkának meg is lett a gyümölcse: 1983-ban Európa-bajnok lett, az 1984-es szarajevói olimpián aranyérmet szerzett, négy évvel később Calgaryban megvédte a címét. Végül 1994-ben vonult vissza.

Katarina Witt már 55 éves

Bájáról sokat áradoztak a lapok, az NDK-s sportolónőt a szocializmus legszebb arcának kiáltotta ki a Time magazin. 1998-ban még a Playboyban is szerepelt.

- A magazin szerkesztői vagy tíz évig könyörögtek, mire bevállaltam a meztelen fotózást. (...) Meg is érte ezt megtennem, a Marilyn Monroe-kiadás mellett ez volt akkor a másik olyan lapszám, amit világszerte elkapkodtak az újságárusoknál - magyarázta a német Express lapnak Witt, aki sosem vallotta be, pontosan hány millió dollárt kapott az exkluzív fotózásért.

Witt szépségével még Donald Trump érdeklődését is felkeltette abban az időszakban, amikor a '80-as évek végén és a '90-es évek elején Észak-Amerikában tartózkodott. Még a számát is odaadta neki Trump, de sosem hívta fel végül.

Napjainkban is remek formában van, ráadásul ma ünnepli 55. születésnapját a sportolónő. Képes összeállításunkban megnézheted Katarina Witt friss fotóit.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük