Vilmos telefonon szakított Katalinnal 5 év járás után: hónapokig külön voltak
Vilmos herceg és Katalin hercegné szerelme több mélypontot is megélt.

vilmos-és-katalin-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Vilmos herceg és Katalin hercegné a 2000-es évek elején ismerkedtek meg az egyetemen, ahol először barátok lettek, majd egymásba szerettek. Közel egy évtizednek kellett eltelnie, hogy 2010-ben megtörténjen a lánykérés. Az esküvőjüket végül 2011 áprilisában tartották meg.

Házasságuk azóta is töretlen, ráadásul három gyönyörű gyermeket nevelnek: György 2013-ban, Charlotte 2015-ben, Lajos 2018-ban látta meg a napvilágot. A külső szemlélők szemében ők a tökéletes páros, pedig az ő kapcsolatuk is élt meg komoly hullámvölgyeket. Robert Lacey, a királyi család önéletrajzírója új könyvében, a Battle of Brothersben, bár Harry és Vilmos megromlott kapcsolatát állította középpontba, Cambridge hercege és hercegnéje kapcsolatáról is írt. Mint kiderült, kétszer is majdnem véget ért a szerelmük.

Vilmos herceg telefonon vetett véget Katalinnal való kapcsolatának

2001 őszén ismerkedtek meg, de 2002 márciusában volt az a jótékonysági divatesemény a St. Andrews Egyetemen, amelyen Katalin is fellépett, egy nagyon dögös ruhában volt, nem csoda, hogy Vilmos egyből más szemmel tekintett rá. A show után már látták őket, hogy elcsattant egy csók köztük. Ezután elválaszthatatlanok lettek, 2004-ben viszont volt egy görögországi nyaralás, amelyen a herceg is részt vett fiú barátaival, ám a barátnők otthon maradtak. Egy luxusjachton mulattak, amelynek fedélzete tele volt csinos lányokkal, ezután volt az első rövid mosolyszünet Vilmos és Katalin között, ám hamar kibékültek, 2004 szeptemberében minden a régi volt köztük. 

Vilmos és Katalin 2007 márciusában.
Vilmos és Katalin 2007 márciusában.
Fotó: Max Mumby/Indigo / Getty Images Hungary

Ezután évekig idilli volt minden, egyre komolyabbá vált a kapcsolatuk, a családtagokkal való megismerkedés is megtörtént. Bár Erzsébet királynő és Károly herceg is szimpatizált Katalinnal, azt tanácsolták Vilmosnak, ne siesse el az elköteleződést. A húszas évei közepén járó trónörökös hallgatott családtagjaira. Ekkoriban pont a bulizós korszakát élte, 2007-ben olyan felvételek láttak róla napvilágot, amelyeken éppen idegen nőkkel bulizott, akkor az egyik lány, Anna Ferreira így mesélt a hercegről:

- Nagy, férfias kezei vannak, és elég jól tudja használni őket. Egy kicsit le is ittam magam - idézte a könyv egy bulvárlapnak adott nyilatkozatát.

A cikk az ajánló után folytatódik

Ez a botrányos hír nagyon fájhatott Katalinnak, akit ráadásul Vilmos jómódú barátai is gyakran gúnyoltak amiatt, mert nem nemesi vér csörgedezik az ereiben. A herceg egyfelől a barátai befolyása miatt, másfelől azért szakított párjával, mert úgy érezte, nem elég szórakoztató a kapcsolatuk már. Felhívta a lányt, aki éppen dolgozott.

- 2007. április 11-én Katalin a Jigsaw meetingjéről kikéredzkedett, hogy fogadjon egy hívást Vilmostól. Egy szobába vonult, hogy ne hallják a többiek a beszélgetésüket, vagy egy órára magára zárta az ajtót. Miután kijött onnan, már szingli volt.

Vilmos a szakítás után próbált másokkal randizni, ám többen visszautasították őt, egy idő után azt tapasztalta, hogy hiányzik neki Katalin és a családja. A könyv szerzője szerint Vilmos egyfajta apafigurát lát Michael Middletonban, aki néha jobb tanácsokkal látja őt el, mint Károly herceg. Újra felvette a kapcsolatot az összetört szívű lánnyal. Tíz és fél hét különlét után ismét összejöttek egymással.

GettyImages-113266498
Fotó: Chris Jackson / Getty Images Hungary

2007 augusztusában már a Seychelle-szigeteken nyaraltak együtt, végül 2010-ben, Kenyában kérte meg Vilmos választottja kezét, aki természetesen igent mondott. A nagy békülés után a herceg többször hangoztatta barátai körében, hogy Katalin a legjobb dolog, ami történhetett az életében, így úgy tűnik, tanult a hibáiból.

Katalin fiatalkori fotói

Képes összeállításunkban megnézheted, hogy festett Katalin, mielőtt hercegné lett.

Ezt is szeretjük