"Mi is hullámvölgyeket élünk meg" - Katalin és Vilmos a karanténból jelentkezett
Katalin hercegné és Vilmos herceg a BBC-nek adott interjút.

vilmos és katalin cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Katalin hercegné és Vilmos herceg pénteken a BBC reggeli műsorában adott interjút. A házaspár webkamerán keresztül jelentkezett be az adásba, hiszen jelenleg nem a londoni palotájukban, hanem Norfolkon, az Anmer Hall-i birtokukon tartózkodnak, oda vonultak el önkéntes karanténba a gyerekekkel.

Az interjúban elmondták, hogyan élik meg a karantént, hogy tartják a kapcsolatot a királyi család többi tagjával. Szó volt arról is, hogyan élték meg, amikor kiderült, Károly herceg is elkapta a koronavírust.

Vilmos és Katalin exkluzív interjút adott

Elmondták, szerintük jó móka, hogy a gyerekeket otthon taníthatják, Katalin viccesen meg is jegyezte, hogy reméli, ezt senki nem mondja el a kicsiknek, de még a húsvéti szünetük alatt is tanultak. Persze a szórakozásra is jutott idő, az elmúlt időszakban sütöttek és főztek, de még sátrat is állítottak a szabadban. Ezek az együtt töltött idők enyhítik annak tényét, hogy most nem láthatják szeretteiket személyesen.

- Mint a családok többsége, mi is hullámvölgyeket élünk meg - magyarázta Cambridge hercegnéje.

Rendszeresen tartják a kapcsolatot online a királyi család többi tagjával, van többféle videóchates applikáció, amit használnak. Három gyerekkel ez néha kihívást is jelent, hiszen Györgyöt, Charlotte-ot és a kis Lajost is nagyon érdeklik a laptopok és a mobiltelefonok, így szeretik össze-vissza nyomogatni a gombokat is.

- Elég hektikus mindhármójuknak jókor jó helyen maradni, és mindezt úgy, hogy ne nyomjanak le egy rossz gombot sem. Persze nagyon jó, hogy legalább ilyen formában tarthatjuk a kapcsolatot a többiekkel.

A cikk az ajánló után folytatódik

Károly herceget márciusban diagnosztizálták koronavírussal, ezzel kapcsolatban Vilmos elmondta, amikor megtudta a hírt, nagyon aggódott, hiszen a 71 éves trónörököst már a fokozottan veszélyeztetett csoportba sorolták. Mégis optimistának látta édesapja helyzetét.

- Apámnak több mellkasi fertőzése, megfázása és hasonló betegségei voltak az évek során. Emiatt úgy gondoltam, bárki, aki képes legyőzni ezt a betegséget, az mindenképpen ő. Igazából szerencsés is volt, mert enyhe tünetei voltak. Szerintem számára a leállás volt a legnehezebb. Még a friss levegőre sem mehetett ki egy sétára. Pedig megszállottja a sétálásnak, emiatt szerintem nehezen viselte a betegséget - mesélte, majd hozzátette, amikor először beszélt az apjával a diagnózis után, megnyugodott, mert úgy érezte, minden rendben van vele.

A nagyszüleire rengeteget gondol, kicsit aggódik is értük, hiszen Erzsébet a jövő héten 94. születésnapját ünnepelheti, Fülöp herceg pedig júniusban lesz 99 esztendős. Mindent megtesznek annak érdekében, hogy őket is védjék a betegségtől.

A hercegi pár szerint, miután véget ér a járvány, sok változás lehet az emberek életében. Példának hozták a munkahelyek átalakulását, mióta otthon vannak, rengeteg dolgot videókonferencián keresztül végeztek el.

- Azt hiszem, mivel senki nem utazik most, a környezetre ez most óriási hatással van. Mindig bolondságnak tartottam, hogy a munka miatt ennyit kell utazni, pedig manapság megvan a technológia arra, hogy ezt lecsökkentsük. Miért nem folytatunk több üzleti megbeszélést otthonról? Természetesen rengeteg olyan helyzet van, ami megköveteli a személyes találkozást, de remélem, hogy miután ezt az időszakot túléljük, egy újfajta rendszer alakul ki a munkavégzés területén, és az emberek sokkal észszerűbben végiggondolják az utazásaikat - tette hozzá a herceg.

Előkelőségek ugyanabban a ruhában

Képes összeállításunkban megnézheted, amikor a világ hercegnői és hercegnéi ugyanolyan ruhát húztak.

Ezt is szeretjük