Katalin hercegné ma 40 éves: rengeteget változott, miután Vilmos felesége lett
Ma ünnepli születésnapját Katalin hercegné.

katalin cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Katalin hercegné Catherine Elizabeth Middleton néven látta meg a napvilágot 1982. január 9-én, így ez a mai nap különleges számára, ugyanis negyvenéves lett az angolok imádott előkelősége.

Katalin hercegné 40 éves lett

Egy középpolgári családba született, édesapja, Michael a Britih Airways légiutas-kísérője, majd repülőtisztje lett, édesanyja, Carole pedig stewardessként dolgozott. Bár Angliában nőtt fel, gyerekkora egy kis részét Jordániában töltötte szülei munkája miatt.

Élete akkor változott meg gyökeresen, amikor a skóciai St. Andrews Egyetem hallgatója lett 2001-ben, ugyanis ott sodorta össze az élet későbbi férjével, Vilmos herceggel. A média egyre nagyobb érdeklődéssel volt Vilmos választottja iránt, érdekesség, hogy a 2000-es években több gúnyos cikk is született róla, Kate Middleclass és Waitie Katie volt a gúnyneve, előbbit amiatt aggatták rá, mert nem nemesi vér csörgedezik az ereiben, utóbbi pedig abból született, mert már évek óta együtt volt Vilmossal, a herceg még mindig nem kérte meg a kezét. Többen azt feltételezték, feleslegesen vár rá, nem lesz ebből esküvő.

A herceggel való kapcsolata nem volt csupa öröm, 2007-ben Károly herceg fia telefonon szakított vele, ekkor hónapokig külön voltak, de végül rájöttek, egymásnak szánta őket az ég. Eljegyzésüket 2010-ben jelentették be, majd 2011 áprilisában összeházasodtak. Három gyermekük született, György 2013. július 22-én, Charlotte 2015. május 2-án, Lajos 2018. április 23-án látta meg a napvilágot.

Az elmúlt években Katalin a britek kedvenc hercegnéje lett, a jótékonysági tevékenységei példaértékűek, főleg a fiatalok mentális egészsége és a gyerekek jólléte a szívügye. A királyi kötelezettségeit mindig becsülettel csinálja, nem mellesleg igazi stílusikonná vált. Nemcsak a drága, hanem az olcsón beszerezhető márkákat is kedveli, így bármit visel, azt pillanatok alatt elkapkodják a ruhaüzletek polcairól. Mindig kedves és mosolygós, tisztelettel bánik az emberekkel, sosem jelentek meg róla negatív hírek a viselkedéséről. Sosem vágyott arra, hogy reflektorfényben élje az életét, mindig is introvertált típus volt, derült ki a The Sun cikkéből.

Katalin csak egy vidéki házra, rengeteg gyerekre, kutyára és egy AGA tűzhelyre vágyott. Nem érdekelte, hogy komoly munkája legyen, vagy hogy híressé váljon. A családi élet hihetetlenül fontos számára, és az anyaságot helyezte előtérbe. Most, hogy úgy érzi, ezt elérte, eljött az ideje rátérni közéleti szerepére és arra, hogy mit szeretne ott elérni - fogalmazta.

A Hello! magazinnak így mesélt róla egy másik ismerőse:

- Visszafogott ember, és hihetetlenül megfontolt, soha nem kereste volna a nyilvános szereplés lehetőségét, ha mindez nem ahhoz a férfihoz tartozott volna, akihez feleségül megy.

Nem extrovertált típus, mindig ideges, ha nagyobb tömeg előtt kell megszólalnia, ám az elmúlt években egyre magabiztosabbá vált. Egyre jobban belenő a jövendőbeli királyné szerepébe. 

Képes összeállításunkban régi képeket láthatsz Katalin hercegnéről.

Ezt is szeretjük