Katalin hercegné eredetileg nem Györgynek nevezte volna el elsőszülött fiát: ez a név jobban tetszett neki
Katalinnak leginkább az Alexander név tetszett a legjobban.

katalin-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Amikor a királyi család egy újabb kis trónörökössel gyarapszik, a terhesség bejelentése után azonnal megindulnak a fogadások a baba nemére és nevére is.

Ez nem volt másképp György herceg esetében sem, aki végül 2013. július 22-én látta meg a napvilágot. Vilmos és Katalin elsőszülött gyermekét George Alexander Louis-nak, azaz György Sándor Lajosnak keresztelte el, de persze mindenki csak az első keresztnevén szólítja. Érdekesség, hogy a hercegnének azonban nem a György volt a befutó.

Ha Katalinon múlt volna, más lett volna kisfia első keresztneve

Bár a hercegi pár egész végig nem tudta a baba nemét, Katalin a lelke mélyén érezte, hogy fiút hord a szíve alatt, már ki is nézett magának egy nevet, ami az Alexander volt, aminek Sándor a magyar megfelelője, írta meg a Vanity Fair.

Ettől függetlenül várandósként a babapocakjára úgy hivatkozott mindig a barátok és családtagok előtt, hogy a kis szőlőjük cseperedik benne.

- Amikor találkoztam Vilmossal a szülés előtt pár héttel, azt mondta, nem tudja a baba nemét, és nem is akarja a megszületéséig tudni azt. Úgy fogalmazott, annyi meglepetés van ebben az életben, amire érdemes várni. Katalin viszont mindig azt mondogatta, hogy szerinte fiú lesz, mert annyira sokat rúg a baba - emlékezett vissza a lapnak egy barátjuk. 

Katie Nicholl, a család életrajzírója szerint Katalin az Alexandert szerette volna első keresztnévként, ám a szülés után mégis beadta derekát, hogy Györgynek nevezzék el a fiukat.

GettyImages-1326131473
Fotó: Eamonn McCormack - UEFA / Getty Images Hungary

Ezzel a gesztussal Erzsébet királynő édesapja, VI. György király előtt szerették volna leróni tiszteletüket. Azonban Katalin sem szomorkodhatott, hiszen fia második keresztneve az lett, amire a leginkább vágyott.

 Charlotte lányuk másik két keresztnévként megkapta az Elizabethet és a Dianát, Erzsébet királynő és Vilmos herceg édesanyja tiszteletére döntöttek így Katalinék. Lajos esetében pedig Arthur lett a második, és Charles, azaz Károly lett a harmadik keresztneve, utóbbit Wales hercege után kapta.

Ő a legstílusosabb európai előkelőség

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen gyönyörű ruhákban kapták lencsevégre Beatrice Borromeót az elmúlt években.

Ezt is szeretjük