Katalin hercegnére emiatt akadt ki Beatrice és Eugénia hercegnő: nem mindig volt rózsás a viszonyuk

Beatrice és Eugénia hercegnő mellőzve érezték magukat a családjukban.

cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Katalin hercegné a brit királyi család egyik legnépszerűbb tagja, az elmúlt tíz évben Vilmos herceg felesége igazi divatikonná nőtte ki magát, a sok jótékonysági munkájával bebizonyította, hogy egy szép napon méltó királynéja lesz Nagy-Britanniának. Olyan ügyek mellett állt ki, mint például a mentális egészség fontosságára való felhívás, szívügye a gyerekek jólléte, de számos sportklubnak is támogatója.

Mielőtt 2011-ben kimondta volna a boldogító igent Vilmos hercegnek, nem volt teljesen egyszerű neki. A brit sajtó folyamatosan szekálta, Waitie Katie-ként hivatkoztak rá a lapok, mert többen azt jósolták neki, feleslegesen vár az eljegyzési gyűrűre, a herceg sosem veszi feleségül. Emellett azért is belekötöttek, mert nem nemesi származású, hanem egy középosztálybeli családból származik, innen ered a Middleton névből kreált Middleclass gúnynév. A herceg családtagjai azonban elfogadták őt, bár nem mindenkivel alakult rózsásan a kapcsolata, például Vilmos unokatestvérei, Beatrice és Eugénia hercegnő egyszer meg is haragudtak rá, írta meg a The Daily Express.

Katalin hercegnére emiatt akadt ki Beatrice és Eugénia hercegnő

Katalin még alig egy éve volt hivatalosan is a család tagja, Erzsébet királynővel máris hivatalos eseményen vehetett részt, csak ketten képviselték a családot, nem volt velük senki más. Pont akkor ünnepelték a királynő uralkodásának 60. évfordulóját. Ezt igazi megtiszteltetésnek vette Katalin, hiszen nem a vér, hanem a Vilmossal való házassága köti csak össze őt az uralkodónővel. Beatrice-t és Eugéniát viszont bosszantotta ez.

Beatrice-t és Eugéniát zavarta, hogy 2012-ben Erzsébet királynő Katalin hercegnével vállalt közös feladatokat.
Beatrice-t és Eugéniát zavarta, hogy 2012-ben Erzsébet királynő Katalin hercegnével vállalt közös feladatokat.
Fotó: Alex Moss / Getty Images Hungary

- Annak ellenére, hogy vér szerint akkoriban csak Beatrice és Eugénia voltak az egyedüli hercegnők, mégis csökkentett módon vehettek csak részt a királyi család életében. Az kifejezetten fájt nekik, amikor Katalin Erzsébet gyémántjubileumán külön eseményeken vehetett részt, akkor úgy érezték magukat a lányok, hogy mellőzve lettek - fogalmazta Catherine Ostler, a királyi család történésze.

András herceg és Sarah Ferguson lányai hivatalosan nem is a királyi család dolgozó tagjai, helyette mindkettejük külön karriert épített. Bár gyakran jelennek meg különböző eseményeken, például ott vannak a Royal Ascot versenyen vagy a Trooping the Colour ünnepségen. Nem kapnak fizetést a monarchiára elkülönített állami juttatásból, azaz a Sovereign Grantből. Nem mellesleg a biztonságukért sem felelnek a testőrök.

Beatrice történelem szakon végzett, ezután pénzügyi tanácsadói karrierbe kezdett, a Sandbridge kockázati tőkecégnél, később az Afiniti szoftvercégnél helyezkedett el, jelenleg alelnöki pozícióban van. Eugénia a Newcastle Egyetemen szerzett művészettörténeti és angol irodalmi diplomáját felhasználva először egy online aukciós cégnél dolgozott, mielőtt igazgatóvá vált volna a Hauser & Wirth londoni művészeti galériában.

GettyImages-669158014
Fotó: Max Mumby/Indigo / Getty Images Hungary

A The Daily Express egy másik cikkében azt közölte a forrásaira hivatkozva, hogy Beatrice valójában féltékeny Katalin hercegnére.

- Mivel megváltoztak az utódlás szabályai, jelentős bérkülönbség tátong a testvérek között, és ez rossz irányba sodorta András herceget és a gyermekeit is. Emiatt Beatrice hercegnő évtizedek óta ellentétben áll nagybátyjával, Károly herceggel és az unokatestvéreivel. A pletykák szerint nagyon megveti Katalint, és sokan azt feltételezik róla, hogy csak féltékeny a hercegnére.

Katalin hercegné kockás ruhái

Képes összeállításunkban megnézheted, mennyire jól áll a kockás minta Katalinnak.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük