Károly és Harry között nő a feszültség: a király képtelen dönteni unokáival kapcsolatban
Károly királynak döntenie kell Archie és Lilibeth rangjáról, azonban van valami, ami akadályozza ebben.

károly-és-harry
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Erzsébet királynő szeptember 8-án bekövetkezett elhunytával új fejezet kezdődött a világtörténelemben. Károly került automatikusan a trónra, ezzel az egész brit trónöröklési rend is megváltozott, például Harry herceg és Meghan gyermekei is előreléptek a trónöröklési rangsorban.

Ez azt jelenti, immár Archie-t és Lilibethet megilleti a hercegi és hercegnői megszólítás, azonban Károly király még nem döntött el, megengedje-e ezt. A The Times magazin információi szerint az uralkodó hezitálása egyre növeli a feszültséget közte, fia és menye között.

Károly király Harry herceg gyerekeiről

A királyi család honlapján a két gyermek neve előtt egyelőre a Master és Miss megszólítás olvasható, a lap szerint a döntés két ok miatt nem született még meg: egyrészt Károly egyelőre nem kíván a rangokkal és megszólításokkal foglalkozni, hiszen a gyászra koncentrál.

károly király
Fotó: Max Mumby/Indigo / Getty Images Hungary

A másik ok sokkal súlyosabb, Kate Nicholl királyi család szakértő szerint Károly hajlandó lenne megadni unokáinak a címeket, de van egy feltétele, ez pedig a bizalom.

- Károly világossá tette, hajlandó megadni a címeket egy feltétellel, bízni szeretne Harryben és Meghanban. Egyelőre nem tudja, bízhat-e bennük.

A cikk az ajánló után folytatódik

Amikor Archie és Lilibeth megszülettek, V. György király törvénye értelmében még túl messze voltak a királyi rangsorban ahhoz, hogy megillesse őket a hercegi és hercegnői megszólítás, ám ez Erzsébet királynő halálával megváltozott.

harry meghan
Fotó: WPA Pool / Getty Images Hungary

A szakértők szerint a gyermekek meg fogják kapni a címeket, az viszont nem valószínű, hogy az Ő királyi fensége megszólítás is megilleti majd őket. Utóbbit azért nem kaphatják meg, mert szüleik nem dolgozó tagjai a királyi családnak.

III. Károly első hivatalos képe

A fotó a Buckingham-palotában készült a múlt héten, III. Károly pedig éppen édesanyja egykori feladatát végzi rajta: a felvételen a piros dobozban található dokumentumokat nézi át, melyek az Egyesült Királyság és a Brit Nemzetközösség kormányaitól származó fontos információkat tartalmaznak.

Ezt is szeretjük