Ismét áll a bál a palotában: Károly hercegnek az öccse miatt főhet a feje

András herceg peres ügye egy újabb gond a királyi családnak.

károly-andrás-cover
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Kedden robbant a hír, hogy András herceget beperelte Virginia Roberts, ugyanis a nő állítása szerint az előkelőség több alkalommal az akarata ellenére megerőszakolta Jeffrey Epstein hírhedt szigetén, ahol szexrabszolgák nyújtottak különféle szolgáltatásokat tehetős embereknek. Az elmúlt években a szexbotrányba keveredett yorki herceg ügyéről többször beszámoltunk, még az FBI is nyomozást indított ellene 2019-ben, azonban az áldozata eddig nem élt a per lehetőségével.

A királyi család számára nem is jöhetett volna rosszabbkor ez a botrány, hiszen Harry herceg és Meghan hercegné interjúja is épp elég stresszt és kellemetlenséget okozott nekik. Károly herceg kifejezetten aggódik a monarchia jövője miatt, írta meg a The Daily Mail.

Károly herceg fél attól, hogy András ügye örökké megoldatlan probléma marad

Virginia Roberts hétfőn perelte be a herceget a New York-i bíróságon, a nő korábban többször elmondta már a nyilvánosság előtt, hogy több alkalommal is volt szexuális kapcsolata az előkelőséggel Jeffrey Epstein birtokán. Három alkalommal fordult ez elő, szexuálisan és érzelmileg is bántalmazta, ráadásul csak 17 éves volt, amikor ez megtörtént, így hivatalosan még kiskorúnak számított.

András már 2019-ben visszavonult a közéleti szerepléstől, ugyanis előtte adott a BBC-nek egy interjút, amelyben tagadta, hogy valaha is járt volna Jeffrey Epstein szigetén, emellett Virginia Robertsről is azt állította, hogy nem találkozott vele soha életében. Ezután több cég bejelentette, nem kíván tovább dolgozni a herceggel, ekkor döntött úgy a családja, jobb, ha visszavonul. Károly herceg viszont úgy gondolja, öccse sosem képviselheti már hivatalosan a koronát.

- A herceg szereti a testvérét, és együttérez vele, bármi is legyen az őt ért támadás oka. Azonban ez az ügy nemkívánatos hírnévrontás a monarchia számára. Már régen arra a következtetésre jutott, hogy ez valószínűleg megoldhatatlan probléma - szemlézett a The Times cikkéből a lap.

A trónörökös és fia, Vilmos herceg is kételkedik abban, hogy András jogi csapata valóban helyesen kezelte ezeket a súlyos jogi támadásokat.

károly herceg erzsébet királynő és andrás herceg
Fotó: Max Mumby/Indigo / Getty Images Hungary

- A család a vádak jellege miatt rendkívül nehéz és kényes helyzetbe került. Korlátozottak abban, hogy mit mondhatnak a nyilvánosságnak az ügyről, ráadásul a yorki herceg sem képviseli már hivatalosan a koronát, így meg van kötve a kezük, milyen módon tudják személyesen kezelni ezt a helyzetet - magyarázta a lapnak egy családhoz közel álló informátor.

Az is frusztrálja a királyi családot, hogy András ügyvédei folyamatosan hallgatnak az ügyről, azonban ez a fajta struccpolitika nem biztos, hogy a legjobb megoldás egy ilyen komoly krízis közepette.

András herceget nemi erőszakkal vádolják

Cikkünkben részletesebben olvashatsz András herceg botrányos ügyéről.

Ezt is szeretjük